Karnıbahar Çorbası


Gereçler:


* 1 Küçük boy karnıbahar
* 2 Kasik un
* 1 tatli kaşığı tereyağ Tuz, karabiber
* Su veya Süt (istenen çorba miktarına göre)


Yapılışı:


Bir küçük karnıbaharı isteğiniz büyüklükte parçalara bölün. Sebzenin gaz yapmasını engellemek için biraz su ilave ederek haşlayin.Tereyağin içinde unu kavurun. Biraz soğuyunca, biraz su ya da sütün yardımı ile unu ezin,sulandırın. Topaklanmaması için tel ile çırpın. Sütün suyun geriye kalanini da koyun. Haşlanmış karnıbaharları ekleyin. Tuzunu ilave edin ve pişirmeye birakin. 5 dakika sonra ocaktan alın.


Servis Önerileri:

Çorbaya içerken karabiber serpilmesi lezzeti arttırır.




Afiyet Olsun..


Saygilarimla..

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1296
favori
like
share
demet Tarih: 08.06.2006 14:45
TEŞEKKÜRLERR
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:07
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:04
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:55
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 27.11.2005 20:51
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 21.11.2005 17:57
tarif için saol
corleoni Tarih: 18.10.2005 11:10
eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:26
ElleRINE SAglik....!
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:38
Emeqin ve eLine saqLık saoL !