KAYSERİYE AİT KARDEŞ ŞEHİRLER

Son güncelleme: 14.07.2008 10:04
  • Saarbrücken / ALMANYA
    Almanya'nın Saarbrücken Şehri ile Kayseri, Belediye Başkanları Mehmet Özhaseki ve Michael Burkert tarafından imzalanan bir protokolle kardeş şehir oldu. Her iki şehir arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal ilişkiyi geliştirmek amacıyla başlatılan proje çerçevesinde karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildi. Saarbrücken'de düzenlenen uluslararası folklor festivaline katılan Kayseri ekibi, birbirinden güzel gösteriler sundu. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen vatandaşlar ile Almanların merakla takip ettiği gösteriler büyük ilgi gördü. Festivalin ardından da bir 'Türk Gecesi' düzenlendi ve Türk Halk Müziği konseri ile halk oyunları gösterileri yapıldı. Muhteşem gecede Türk-Alman dostluğu pekiştirildi.
    Başkanlar Kardeş Şehir Protokolüne imza attıktan sonra, Fuar Kültür Park'ta gözleme çevirdiler. Alman Başkan bu konuda bir hayli maharetliydi...


    Maden yatakları ile bilinen ve bir madenci şehri olan Saarbrücken'den madenci çekici getiren Başkan Burkert'e karşılık Başkan Özhaseki de Alman misafirlerine belediye kültür yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.


    Kayseri'nin ünlü hamur işlerini büyük bir iştahla yiyen Alman Başkan Burkert, Başkan Özhaseki ile birlikte nargile çekmeyi de ihmal etmedi.


    Saarbrücken'de folklor festivaline katılan Kayseri ekibi sunduğu gösterilerle Almanlar tarafından 'Festivalin Yıldızı' ünvanına layık görüldü. Alman Başkan Burkert Türk Gecesi'nde halay çekerek Türk Kültürüne ne kadar yakın ve ilgili olduğunu gözler önüne serdi.


    Festivale katılan Fransız Halk Oyunları grubunun Hamçökelek türküsü eşliğinde yaptığı ilginç gösteri büyük ilgi gördü (alta solda)
#14.07.2008 10:04 0 0 0