Malzemeler:

300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su
tuz- karabiber- tarçın- yenibahar- kimyon

Yapılışı:

Eti bir tencereye alın, zeytinyağı da ekleyip kavurun, üzerini geçecek kadar su ekleyip suyu çekinceye kadar pişirin.
Pirinci tuzlu suda 1 saat bekletin ve süzün.
Ete tüm baharatlardan dilediğiniz miktar ekleyin ve üzerine haşlanmış nohutu, üzümleri ve pirinci alın.
Sıcak suyu ekleyip biraz da tuz serpin ve pilavı pişirin. (yalnız burda dikkat edilecek bir konu şudur, pirinciniz ne kadar su çekiyorsa o kadar su ekleyin, benim kullandığım pirinç bire bir buçuk su çektiğinden o kadar ekledim)
Pilav pişince bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirin ve 10 dakika dinlendirin.
Bir servis tabağına ters çevirin ve şekli bozmamak için yavaş ve dikkatlice pilavı çıkarın.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 393
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 22.08.2008 19:47
Eline saglık,çok güzel olur.