MALZEMELER:

1 paket yulaflı bisküvi
50 gram margarin
1 paket kedi dili bisküvi

Üzeri için:
1 poşet toz şanti
1 su bardağı süt
1 kase çilek

Kreması için:
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı granül kahve
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta

Islatmak için:
1 kase çilek püresi
2 çorba kaşığı toz şeker


YAPILIŞI:

Yulaflı bisküviyi iyice ufalayıp erimiş margarinle karıştırın. Çemberin etrafını kedidili bisküvileri altlarından hafifçe keserek
çepeçevre sıralayın. Orta boşluğuna margarin bisküvi karışımını elinizle iyice bastırın.üzerine kedidili bisküvilerin artan parçalırını serpiştirin.Üzerine tozşekerle karıştırdığınız çilek püresini dökün.Kreması için tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye alın ve pişirin.
Bu kremayı da pastanızın ortasına boşaltıp üzerini düzeltin. Krema soğurken tozşanti ile sütü çırpın. Soğuyan kremanın üzerini kaplayın ve çileklerle süsleyin. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün soğuk ikram edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share
y-m-h Tarih: 19.07.2008 15:42
eline sağlık
SU-PERISI Tarih: 16.07.2008 00:19
Eline emegine saglık Grace.