4 bin 500 çocuk silahını bırakıp kitap sahibi oldu

Son güncelleme: 15.07.2008 19:12


  • Sakarya'da, Akyazı Belediyesi'nin düzenlediği 'Oyuncak silahını getir, bir kitabın olsun' kampanyası sayesinde bir yıl içinde 4 bin 500 çocuk oyuncak silahını bırakıp kitap aldı.



    Toplanan oyuncak silahlar silindirle ezilerek imha edildi, toplam 7 bin 200 kitap dağıtıldı. "Silahla oyun olmaz. Silahın oyuncağı olmaz" sloganıyla geçen sene temmuz ayında başlatılan ve çocukları şiddetten uzak tutmayı amaçlayan kampanya, bir yılda olumlu sonuçlar verdi. Sadece Akyazılı çocuklar değil, Türkiye'nin birçok ilinden çocuklar da posta ile oyuncak silahını göndererek kitap istedi. Proje, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği'nin düzenlediği, 2008 Yılı Örnek Belediyecilik Projeleri Yarışması'nda 2 başarı ödülü kazandı. Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler kategorisine proje Marmara bölgesinde birinci seçildi.

    Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, kampanyanın başarılı olmasında ilçede oyuncak satan işyerlerinin de büyük katkısının olduğunu söyledi. Birçok işyerinin oyuncak silah satmaktan vazgeçtiğini, silah istemeye gelen çocuklara verilmek üzere buraya kitap bıraktıklarını vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi: "Sonuçta kampanya büyük ilgi gördü. 4 bin 500 çocuk oyuncak silahını getirip kitap aldı. Hatta öyle ki bu kampanyamızı duyan Türkiye'nin değişik illerinden çocuklar posta ile oyuncak silahlarını gönderip kitap istediler. Toplam 7 bin 200 kitap dağıttık. Projemiz örnek oldu. Türkiye'de birçok yerde benzer kampanya yapıldığını öğrendik. Toplanan oyuncak silahları da silindirle ezerek imha ettik."
#15.07.2008 19:12 0 0 0