Kullanılacak Malzemeler

1 çorba kaşığı kuru biberiye
3 dal dereotu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
30 gr yaş maya
2.5 su bardağı un
2 dal taze nane
3 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanma Şekli

*Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin.

*Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Maydanoz, nane biberiye ve dereotunu temizleyip kıyın. Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın.

Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın. Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin. Kalan yağı fırça ile üzerine sürün.10 dakika ılık bir yerde bırakın.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

alıntıdır

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 378
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 16.07.2008 01:32
tariflerin için ellerine saglık