Malzemeler:

1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
20 gr.yaşmaya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İçine:

400 gr.kuşbaşı kuzu eti
3 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
1\2 tatlı kaşığı tuz
1\2 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine :

1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Mayayı ılık suda eritin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın.
Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun.
Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin.
Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın.
Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün.
200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 866
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 03.09.2008 23:29
emegine saglik..
nalus Tarih: 02.09.2008 13:44
teşekkür ederiz bir dost
RedBull Tarih: 27.08.2008 17:26
Cnm Çekti GerçekTen
oguzhanaykas Tarih: 27.08.2008 17:21
süper bişey afiyet olsun herkese
kocaloglu Tarih: 27.08.2008 16:17
Gerçekten nefis oluyor ama birde kilo derdi olmasa.
Mckodq Tarih: 25.08.2008 14:15
süper olmuş Bizim Kepabcı Dükkanımız WAr Ama Foto larını bu siteye Koyamıyom diye koyamadım (
NaZ Tarih: 17.08.2008 19:15
Bana biraz bizim bıcak arasını anımsattı
GS2004 Tarih: 17.08.2008 19:10
olsada yesek agzimin suyu akti ya:79:
kesmen Tarih: 17.08.2008 19:08
teşekkürler