Kuşbaşılı Pide

Son güncelleme: 03.09.2008 22:29
  • noimage

    Malzemeler:

    1,5 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz
    20 gr.yaşmaya
    Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
    İçine:

    400 gr.kuşbaşı kuzu eti
    3 adet domates
    3 adet sivribiber
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1\2 tatlı kaşığı tuz
    1\2 tatlı kaşığı karabiber
    Üzerine :

    1 adet yumurta sarısı

    Yapılışı:

    Mayayı ılık suda eritin. Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin.
    Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın.
    Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun.
    Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin.
    Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin.
    Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın.
    Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün.
    200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

    alıntı
#16.07.2008 00:33 0 0 0
  • tarflerin için teşekkürler
#16.07.2008 00:39 0 0 0
  • ellerine sağlık bir dost...
#16.07.2008 01:41 0 0 0
  • Sağolun dostlar...

    fırsat buldukça devam edeceğim
#16.07.2008 11:57 0 0 0
  • teşekkürler
#17.08.2008 18:08 0 0 0
  • olsada yesek agzimin suyu akti ya
#17.08.2008 18:10 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Bana biraz bizim bıcak arasını anımsattı
#17.08.2008 18:15 0 0 0
  • süper olmuş Bizim Kepabcı Dükkanımız WAr :D Ama Foto larını bu siteye Koyamıyom diye koyamadım :((
#25.08.2008 13:15 0 0 0
  • Gerçekten nefis oluyor ama birde kilo derdi olmasa.
#27.08.2008 15:17 0 0 0
  • süper bişey afiyet olsun herkese
#27.08.2008 16:21 0 0 0
  • Cnm Çekti GerçekTen
#27.08.2008 16:26 0 0 0
  • teşekkür ederiz bir dost
#02.09.2008 12:44 0 0 0
  • emegine saglik..
#03.09.2008 22:29 0 0 0