Makarna Kebabı

Son güncelleme: 22.08.2008 18:07
  • Malzemeler:

    500 gr. (1 Paket) Makarna
    100 gr. Rendelenmiş kaşar peyniri
    200 gr. Az yağlı dana kıyması
    300 gr. Kuru Soğan
    1/5 Demet Maydanoz
    2 Adet Limon
    50 gr. Tuz
    Sos İçin:
    400 ml. Süt,
    100 gr. Un,
    3 Adet Yumurta,
    100 ml. Zeytinyağı
    Gereçler:
    6-7 Litre hacimli büyük bir tencere,
    Yaklaşık 25 x 30 cm. büyüklükte fırın tepsisi

    Yapılışı

    Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır.
    Büyükçe bir tencere içerisinde 4 - 5 lt. su kaynatılır. Su kaynadıktan sonra 50 gr. tuz, 1/5 su bardağı zeytinyağı ve 2 adet limonun suyu ilave edilir ve tencere yüksek ateşte kaynamaya devam eder.
    Selva Fırın / Bucati makarnayı, kaynayan su içerisinde 10 -12 dakika haşlayınız. Haşlanan makarnayı süzünüz. Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını döşeyiniz.
    Rendelenmiş 100 gr. kaşar peynirini önce alt tarafa, sonra kıymalı harcı ise üzerine yayınız.
    Geride kalan haşlanmış makarnayı üzerine döşeyiniz.

    SOSUN HAZIRLANIŞI

    50 gr. zeytinyağını 100 gr. Un ile birlikte kavurunuz.
    400 ml. Süt içerisinde 3 adet yumurtayı çırpınız ve kavrulan unun üzerine dökerek,yumuşak muhallebi kıvamında pişiriniz.
    Hazırlanan bu sosu tepsideki makarnanın üzerine dökerek, fırına sürünüz.
    Orta hararetteki fırında, sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20 - 25 dakika pişiriniz.
    Pişen makarnayı dinlendirdikten sonra, porsiyon şeklinde keserek ılık servis yapınız


    alıntı
#16.07.2008 17:33 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler Bir dost.
#22.08.2008 18:07 0 0 0