Malzemeler:

2 adet yufka
1 paket spagetti
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
2 çorba kaşığı margarin
Tuz


Yapılışı :

Spagetti haşlanır, süzülür, yarım çay bardağı yağla karıştırılır. Eritilmiş margarinle tepsi yağlanır. İlk yufka sarkıtarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine margarin sürülür. İkinci yufka üzerine serilir, margarinlenir.

Makarnanın yarısı yufkaların üzerine dökülür, peynir serpilir. Kalan makarna da peynirin üzerine yerleştirilir. Kalan yağ, süt ve yumurtalar çırpılır. Spagetti makarnanın üzerine gezdirilir. Kenarlardan sarkan yufkalar üzerine toplanır. Kalan margarin yufkaya sürülür. 190 derece, sıcak fırında kızarana kadar pişirilir.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 347
favori
like
share