İçindekiler

* 2/3 su bardağı ılık su
* 1+ 1/4 su bardağı mısır unu
* 1/4 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* mısır yağı (kızartmak için)
* tuz

Hazırlanışı

1. Mısır unu, un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edilir.
2. Hamur üç parçaya bölünür.
3. Bir parçaya zeytin ezmesi, diğerine domates salçası katılıp yoğurulur. Gerekirse biraz daha mısır unu eklenir.
4. Hamurlar film ile kaplanıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
5. Dinlenen hamurlar altı parçaya kesilip, unlu tezgahta mümkün olduğunca ince açılır.
6. Kızgın mısır yağında 3-4 dakika kızartılır.
7. Yağdan çıkan cipsler kağıt havlu üzerine alınır. Hemen sıcakken biraz daha tuz serpilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6316
favori
like
share
Sylar Tarih: 04.11.2009 19:53
Şimdi o tabaktaki gibi mi oldu ? Tıpkı hazır gibi.
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:51
ellerine sağlık harika
nalus Tarih: 19.12.2008 10:09
[COLOR="Pink"]Paylaşım için teşekkürler.
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 18:58
Tarif için teşekkürler Nerqish,emegine saglık.