Tas kebabı için

* 250 gram kuşbaşı et
* 1 adet soğan
* 1 adet domates
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* karabiber
* su

Beğendi için

* 2 adet patlıcan
* 3 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 3 yemek kaşığı Hindistancevizi
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 50 gram kaşar peynir
* tuz

Hazırlanışı

1. Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
2. Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
3. Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
4. Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
5. Patlıcanlar püre haline getirilir.
6. Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
7. Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
8. Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
9. Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
10. Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
11. Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 888
favori
like
share
nalus Tarih: 11.11.2008 23:49
[COLOR="Pink"]Ellerinize sağlık enfes görünüyor.
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 09:45
Eline saglık.
Salomon1 Tarih: 13.08.2008 03:27
ben de begendim
virtusft Tarih: 07.08.2008 09:09
keşke bende yapabilsem askerde zıor tabi
virtusft Tarih: 07.08.2008 09:08
harikasın
bunyas55 Tarih: 31.07.2008 00:28
eminim güzel olur