Malzemeler

* 2 su bardağı erişte
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay bardağı ceviz
* 50 gram tulum peyniri
* 3-4 dal dereotu
* tuz

Hazırlanışı

1. Mikrodalga fırına uygun bir kap içerisinde erişte, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
2. Eriştelerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edilir.
3. Mikrodalga fırının en yüksek watt’ında 6-8 dakika arasında kapaksız, suyunu çekene kadar pişirilir.
4. Bu esnada ufalanmış cevizler bir tavada hafif çe kavrulup, tazelenir.
5. Ezilmiş tulum peyniri, kavrulmuş ceviz ve kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 682
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 09:40
paylaşımın için teşekkürler.