Malzemeler

* 2 yemek kaşığı su
* 1+1/2 su bardağı kefir
* 3+3/4 su bardağı un
* 1,5 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2,5 tatlı kaşığı instant maya
* 1 tatlı kaşığı keten tohumu

Hazırlanışı

1. Un, şeker, tuz ve maya bir kapta karıştırılır.
2. Su ve kefir eklenerek hamur iyice yoğurulur.
3. Ağzı kapalı bir şekilde 50 dakika mayalanan hamurun üzerine su sürülüp keten tohumu serpildikten sonra 190 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 410
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 14.08.2008 09:21
Kefirli ekmegi hiç yemedim ve duymadımda.Eline saglık Nerqish.