100 gram eritilmiş margarin
1 su bardağı esmer şeker veya beyaz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kepek unu
4 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya



Yapılışı

Vanilya, yumurta, şeker ve margarini derin bir kaba aktarıp mikser yardımıyla 3 dakika çırpın.

Küçük küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kepek ve buğday unu, Hindistan cevizi ve mısır gevreğini ekleyerek yoğurun. (Bu hamurun ele yapışan kıvamda olması normaldir). Elinizi suya batırarak, hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve aralıklı olarak tepsiye dizin. Kurabiyeleri, 175 derecede ayarlanan fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.07.2008 20:47
Tariflerin için teşekkürler
COCO Tarih: 17.07.2008 15:53
Süpersin Teşekkürler.