Giz ahlini basine alasan emi...

Son güncelleme: 31.07.2008 11:55
  • Hüseyin emminin mektubu (Fadime nineye cevap)

    --------------------------------------------------------------------------------

    Gız fadime,
    Ötüunlerde yazdığın senin gadar gıymatlı mektubu aldım. Fadimem, nasılsın, iyimisin iyi olmanı bizleri yaratan Mevla'dan niyaz ederim. Fadimem, beni sorucah olursan çok şükür iyiyim, tek sıkıntım sizlersiniz.

    Fadimem, mektubuna hemi çoh sevindim hemide üzüldüm. Mekdubunda hemen gel yada para gönder diyong. Benim gelmek istemediğimimi sanıyong gız. Tabi gelmek istıyom ama daha ne elimi bolatmadım. Seni ve cocuhları pek özledim, öyle bir göresim geldiki sorma fadimem, burnumda tütüyonuz inanki.

    Fadime mektubunda gelmiyosan başımın çaresine bahıyım diyong, gız ahlını başına al, bunca yılın hatırı var, benden çekinmiyosan bari beş çocuhdan utan. Zaten o gambır Ali'nin eskiden beri sende gözü var bunu herkes biliyo. Fadimem akıllı ol, şunun şurasında ne galdı.

    Fadimem, mektubunda beni gavur garılarınnanmı aldatıyong dıyong. Ben seni gavurlarnan aldatmam gız. Zaten bizim oraların avratlarıda var, tilefon edince eve bilem geliyo. Ben gavur garılarını netcem gız. Üstelik hep seni düşünüyom ve resimlerine bakıp bakıp gendimi avutuyom. Senin üstüne gül goklamam fadimem.

    Ben burda gece gündüz çalışıyom. Gündüz fabrıgada, gecede Trabızonlu Halilin gayfesi var orda çalışıyom. Okeymi ney diyolar bir şey var onun daşlarını tahdaya diziyom. Çok zor iş fadimem senin ahlın ermez zaten ben bile zor iğrendim. Bi de Halilin gayfesinde bir makina var içine iki mark atıyong ondan sonra paralar dökülüyo. Yani azıcıh para atıyong çoh para alıyong. Ara sıra akşamları o makinaya para atıyom, daha bana para vermedi ama bir gün verecek, çünkü geçenlerde Şükrü diyi bir arhadaşa verdi gördüm.

    İşde Fadimem buralarda parayı çoğaltınca hemen gelecem. Aylıkdan para artırması çoh zor be garı. Gurbette zaman geçmiyo Fadimem. Hacı babana selamımı söyle, içki felan içmiyom arada sırada akşamları canım sıkılıyo bir iki gadeh atıyom ama zerhoş felan olmuyom. Türkiye'den dansöz felan geliyo onlara ayık gafaynan bakılmıyo fadime.

    Gız fadime seni geçenlerde televizyonda ekmek guyrugunda gördüm. Gız çoh zayıflamışsın, gendine hiçmi bahmıyong fadimem, benim garın göbek şişti görsen tanıyaman heralda.
    Fadimem, soranlara selamımı söyle, çocuhların gözlerinden öperim. En gısa zamanda görüşürüh garı sen bana bi türkü yazmışdın ben de sana bir türkü yazıyom, hoşcagal.

    GELEMİYOM FADİMEM

    Geçen günkü mektubunu aldım ben,
    Gel diyosun gelemiyom fadimem.
    Çoluh çocuh hasretinle yandım ben,
    Var mı elde gelemiyom fadimem.

    Çalış çalış iş bitmiyo bitmiyo,
    Çalışmakla para mara artmıyo,
    Aylığımda ancak bana yetiyo,
    Var mı elde gelemiyom fadimem.

    Sen var iken gavur garı almam ben,
    Senden başkasına gönül vermem ben,
    Çok özledim hasretimi bir bilsen,
    Var mı elde gelemiyom fadimem.

    Heves ettim bizim köylü Iraz'a,
    Toto Loto oynuyorum arada,
    Bakıverin çıkar bir gün kazara.
    İşte o zaman geliyom ben fadimem.
    Az kaldı bak geliyom ben fadimem.

    Hüseyin emmi kimdir: 53 yaşında, 23 yıldır Almanya'da işci olarak çalışan, 5 çocuklu ve 13 yıldır (Türkiye'ye) izine gitmeyen, ona bakınca onda kendimizi, en azından kendimizden bir parçayı bulduğumuz, hayatı gündüzleri işte geceleri kahve köşelerinde geçen, ama, bunu kötü alışkanlık olarak görmeyen; hatta otomatiğe para atmayı, dansözlere gitmeyi can sıkıntısı olarak gören, akşamları içip sarhoş olmadığı ile övünen, ara sıra cuma ve yılda iki defa bayram namazı kılan, iyi denirse iyi, kötü denirse kötü, ama bizden biri, çevremize baktığımızda böyle emmilerin az olmadığını gördüğümüz emmilerden biri.

#23.07.2008 22:09 0 0 0
  • aslinda gülünecek durumd egil ama gülünüyor iste
    gercektende bu tarzda insanlar cok gurbette allah herkeze sabir versin.
#24.07.2008 02:24 0 0 0
  • emeğine sağlık
#24.07.2008 14:10 0 0 0
  • emeğine saglık eşekkürler aslında bunlardan birazda ders alınması gerek ama artık nese
#24.07.2008 14:42 0 0 0
  • Sizde sagolun
#24.07.2008 14:43 0 0 0
  • paylaşım için sağol dostum! süpermiş...
#31.07.2008 11:55 0 0 0
  • Giz ahlini basine alasan emi... Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 31.07.2008 11:55