Mini Karisik Pizza

Son güncelleme: 16.08.2008 19:28


  • Hamuru icin:

    3-4 su bardagi arasi un,

    1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su

    2 tatli kasigi kuru toz maya

    1 tatli kasigi seker

    2 cay kasigi tuz

    1 yemek kasigi kadar zeytinyagi




    Pizza sosu icin:

    3 yemek kasigi domates salcasi

    1 cay bardagina yakin ilik su

    2 tatli kasigi kekik

    1bucuk tatli kasigi reyhan

    tuz, sarimsak tozu, biraz karabiber


    Ust Malzemeleri:

    2 bardak kadar rendelenmis mozarella peyniri

    ince dilimlenmis sucuk

    1 kucuk sogan

    100 gr. kadar kiyma

    tuz, karabiber

    Yapilisi:

    - Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.
    - Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.
    - Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.
    - Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)
    - Hamuru uce ayirip yuvarlak toplar yapin. Her birini merdane ile orta incelikte acin.
    - Tepsinizi yaglayin veya daha iyisi misir unu serpistirin.
    - Hamurlari tepsinize gore yerlestirin. Gerekirse iki tepsi kullanin.
    - Sos malzemelerinizi bir kasede karistirip tahta kasigin tersi ile actiginiz hamurlarin ustune surun.
    - Sogani ince dograyip kavurun, Kiymayi ve tuz, karabiber, arzuya gore kekik ilave edip kavurmaya devam edin.
    - Hamurlarin birine kavurdugunuz kiymayi bir kat yayin.(cok kalin olmamasina dikkat edin, yeteri kadar koyup fazlasini ayirin.)
    - Kiymanin ustune ince bir kat mozarella peyniri serpistirin.
    - Diger hamuru bu sefer daha fazla peynir ile kaplayip sucuklari yerlestirin.
    - Son hamuru ister sade peynirli, isterseniz evinizdeki malzemelere gore peynirin ustune ince dilimlenmis mantar, dilimlenmis dolmalik biber, sogan, cekirdeksiz dilimlenmis zeytin ile farkli bir ust hazirlayin.
    - Onceden isitilmis 450F (225C) dereceli firinda peynir eriyip kizarana kadar pisirin.




#24.07.2008 15:35 0 0 0
#25.07.2008 16:40 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#26.07.2008 10:45 0 0 0
  • Tarif için teşekkürler.
#07.08.2008 16:33 0 0 0
  • saol cok guzel
#16.08.2008 19:28 0 0 0