Hamuru icin:

3-4 su bardagi arasi un,

1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su

2 tatli kasigi kuru toz maya

1 tatli kasigi seker

2 cay kasigi tuz

1 yemek kasigi kadar zeytinyagi




Pizza sosu icin:

3 yemek kasigi domates salcasi

1 cay bardagina yakin ilik su

2 tatli kasigi kekik

1bucuk tatli kasigi reyhan

tuz, sarimsak tozu, biraz karabiber


Ust Malzemeleri:

2 bardak kadar rendelenmis mozarella peyniri

ince dilimlenmis sucuk

1 kucuk sogan

100 gr. kadar kiyma

tuz, karabiber

Yapilisi:

- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.
- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin.
- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.
- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi)
- Hamuru uce ayirip yuvarlak toplar yapin. Her birini merdane ile orta incelikte acin.
- Tepsinizi yaglayin veya daha iyisi misir unu serpistirin.
- Hamurlari tepsinize gore yerlestirin. Gerekirse iki tepsi kullanin.
- Sos malzemelerinizi bir kasede karistirip tahta kasigin tersi ile actiginiz hamurlarin ustune surun.
- Sogani ince dograyip kavurun, Kiymayi ve tuz, karabiber, arzuya gore kekik ilave edip kavurmaya devam edin.
- Hamurlarin birine kavurdugunuz kiymayi bir kat yayin.(cok kalin olmamasina dikkat edin, yeteri kadar koyup fazlasini ayirin.)
- Kiymanin ustune ince bir kat mozarella peyniri serpistirin.
- Diger hamuru bu sefer daha fazla peynir ile kaplayip sucuklari yerlestirin.
- Son hamuru ister sade peynirli, isterseniz evinizdeki malzemelere gore peynirin ustune ince dilimlenmis mantar, dilimlenmis dolmalik biber, sogan, cekirdeksiz dilimlenmis zeytin ile farkli bir ust hazirlayin.
- Onceden isitilmis 450F (225C) dereceli firinda peynir eriyip kizarana kadar pisirin.




Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
knightedel Tarih: 16.08.2008 20:28
saol cok guzel
SU-PERISI Tarih: 07.08.2008 17:33
Tarif için teşekkürler.
_AsYa_ Tarih: 26.07.2008 11:45
Paylaşımın için teşekkürler
ikehood Tarih: 25.07.2008 17:40