2008 takı modası: ucuz ama değerli

Son güncelleme: 24.07.2008 20:00
  • Çoğu kadının takılara, taşlara, mücevherlere merakı vardır. Çok değerli maddeler olan altın, yakut, pırlantanın yanında bugünlerde değersiz maddeleri bile diğerlerine taş çıkartan tasarımlarla görmeye alıştık.


    Çoğu kadının takılara, taşlara, mücevherlere merakı vardır. Çok değerli maddeler olan altın, yakut, pırlantanın yanında bugünlerde değersiz maddeleri bile diğerlerine taş çıkartan tasarımlarla görmeye ve takmaya alıştık.

    Bu nedenle olsa gerek ki, hangi alışveriş merkezine gidersek gidelim kocaman takı mağazaları çıkıyor karşımıza. Dahası, nelerin moda olacağına karar veren pek çok markanın mağazalarında da ayrıca takı reyonları bulunuyor.

    Bu reyonlarda o çok değerli altın yakut ya da pırlantadan yapılmış takıları değil de neredeyse onlara bile taş çıkartan tasarımlarıyla gördüğümüz takıları almak için neredeyse can atıyoruz. Takılarda bu yıl başka neler mi moda? Pırlantanın kadına kattığı o her zamanki sade ve zarif hava bugünün modasında da yerini alıyor.
    Sultanların ya da mitolojilerde çizilen kadın karakterlerin takılarının imitasyonlarına ise farklı bir değer veriyor takı dünyası. Ve modern boncukların ve malzemelerin yeniden yorumlanmasıyla oluşan bu mistik tarzdaki takılar da bu yılki modanın içinde yerini alıyor. Bu takıların taşları geçen sene olduğu gibi bu sene de kocaman kocaman oluyor. Sevimli bir tarz oluşturmak isteyenler için ise bunların yanı sıra komik hayvan figürleri, çizgi film kahramanları, kalp şekilleri, meyve figürleri, leopar mineli takılar, ahşap otantik takılar bu sezonun gözdeleri arasında kullanılanlardan.

    Unutulmaması gerekir ki; giyimde olduğu gibi, takı modası da sürekli değişen bir akım. Yeni giysi modellerine, saç şekillerine, yılın gözde renklerine, favori geometrik şekillere göre sürekli kendini yeniliyor. Oluşturulmak istenen hava da, kullanılan taşlar gibi her sene değişiyor.

    Değişen bu koleksiyonların dışında, bu yılın en yeni ve en gözde formlarını küpeler ve kolyelerde 'damlataş' formlar oluşturuyor. Bu sene pek çok ünlü marka da giyecek tasarımları yanında damlataşlarla oluşturdukları takıları sunuyor. Damla taşlı takılarda mor, mavi, kırmızı, sarı, yeşil hemen hemen tüm renkli parlak taşlar birbirinden şık aksesuarlar oluşturarak hepimizin gönlünü fethediyor.

    alıntı
#24.07.2008 20:00 0 0 0