Malzemeler:

* 2 yemek kasigi sivi yag
* 1,5 kilo kusbasi kuzu eti
* 4 adet orta boy havuc soyulmus ve kücük kücük kesilmis
* 4 adet orta boy patates soyulmus ve k ücük k ücük kesilmis
* 20 cm *18 cm kesilmis yagli kagit parcalari
* 2 yemek kasigi domates salcasi
* 500 gr konserve bezelye
* 1 tatli kasigi biber salcasi
* Dilediginiz kadar tuz
* 2 tatli kasigi karabiber
* 1 cay kasigi kirmizi biber

Hazirlanmasi:

1. Kusbasi kuzu etlerini yagla birlikte etler iyice yumusayincaya kadar,once orta daha sonra kisik ateste pisirin.Etiniz pistikten sonra domates salcanizi,karabiberinizi, tuzunuzu,kirmizi biberinizi ekleyin.Isterseniz bu noktada bir tatli kasigi biber salcasini da katin,tadi daha zenginlestirmis olursunuz.
2. Havuclari ekleyin ve onlar biraz yumusadiktan sonra once patatesleri ekleyip biraz yumusattiktan sonra en son bezelyeleri ekleyin ve tencerenizin kapagini kapatik kisik ateste pisirmeye devam edin.Bu arada yemeginizin suyu az gelirse biraz sicak su ekleyebilirsiniz.
3. Bütün bunlari yaparken onceden hazirladiginiz kagit parcalarinin icine yaklasik 3-4 yemek kasigi etli sebzeli karisimdan koyup bohca gibi katlayin. Hepsini katladiktan sonra firin tepsinize dizin ,tencerede kalan et suyunu kagit kebaplarinizin arasina gezdirin ve onceden 180 derece isittiginiz firinda servis yapmadan once yaklasik 15-20 dakika daha pisirin.
4. Pirinc pilavi ile servis yapanilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 452
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 18.08.2008 10:01
Çok güzel olur,emegine saglık.