Malzemeler:

* 750 gr tavuk pirzolasi
* 3 dis sarimsak
* tane karabiber
* 1 tutam kekik
* 1 tutam biberiye
* Tuz, siviyag

Iç pilavi için:

* 2 su b. pirinç
* 100 gram tereyagi
* 4 çorba k. zeytinyagi
* 2 çorba k. çamfistigi
* 1 kuru sogan
* 250 gram tavuk cigeri
* 3 çorba k. kusüzümü
* tuz,
* karabiber,
* yenibahar
* 1 demet dereotu
* tavuk suyu

HAZIRLANISI:

1. Siviyagda sogani soteleyin
2. . Üzerine çamfistigini koyup söyle bir çevirin.
3. Tavuk cigerini ve kusüzümünü de ekleyin.
4. Tuzunu ve baharatlari da ekleyin.
5. Biraz su ekleyin.Kapagini kapatin.
6. Diger bir tencerede tereyagi ile pirinci kavurun.
7. Diger tencedeki cigerli karisimi ekleyin.
8. Ikisini karistirip su veya tavuk suyu ile kivamini ayarlayip pismeye birakin.
9. En son dereotunu kiyip altini kapatin.
10. Tavuklari da firin kabina alip üzerine bahartlari ve tuzu ekleyip firindapisirin.Tavuklari iç pilavla servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 781
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 22.08.2008 19:24
Güzel tarifin için teşekkürler,eline saglık.
SquadroN Tarih: 31.07.2008 15:51
Sağolasın kesin denemeliyim