* 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
* 1 çay bardagi zeytinyagi
* 3 yumurta, çirpilmis
* 2 yemek kasigi un
* 1 çay bardagi un
* 1kg.pirasa
* Karabiber
* tuz
Hazirlanmasi:
1. Pirasalari yikayip ola bildigi kadar küçük parçalar halinde dograyin sonra tuzlu suda haslayin. Daha sonra suyunu süzüp robottan geçirin.
2. Borcami veya firin kabini yaglayip bolca un serpin.
3. Pirasalari ve diger malzemeleri iyice karistirip borcama yayin. üzerine tekrar un serpin. önceden isinmis 200C firinda üzeri kizarana kadar pisirin.
bende salatasını yapıyorum pırasaları haşlayıp,unla kavuruyorum sonrada yoğurtlu sarımsakla karıştırıp üzerinede pul biber serpip servis yapıyorum kimse pırasa olduğunu anlamıyor