Malzemeler:

1 su bardağı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için ;
Beyaz peynir
3-4 sap maydanoz
1 yumurta
Yeterince tuz ve karabiber

Üstü için :
Yeteri kadar galeta unu


* Malzemeden yumuşakça bir hamur yoğurun.
* Nemli bir bez örterek 30 dakika kadar dinlendirin.
* Bu arada içi için harç malzemelerini karıştırarak hazırlayın.
* Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yassıltıp içine harcını bolca koyup yarım daire şeklinde kapatın.
* Bir kapta yumurtayı blender ile çırpın.
* Sonra hazırladığınız poğaçaları tamamen önce yumurtaya, sonra da galeta ununa batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında altın rengi alana ve çıtır çıtır olana kadar yakmadan pişirin.
* Fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendirip servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1200
favori
like
share
PITIR Tarih: 09.10.2008 20:15
Tarif icin sağol.....Nergish deneyelim bir hafta sonu.....
SU-PERISI Tarih: 09.10.2008 11:30
Tariflerin için ellerine sağlık Nergishciğim
nalus Tarih: 02.09.2008 13:38
ellerinize ve emeğinize sağlık