Padişah Helvası

Son güncelleme: 02.11.2009 14:25
  • malzemeler:


    2 su bardağı un
    2 su bardağı nişasta
    2 su bardağı pirinç unu
    8 su bardağı toz şeker
    6 su bardağı süt
    300 gr tereyağ
    8-10 adet iç ceviz


    *
    Unu, nişastayı ve pirinç ununu bir tencerede kısık ateşte yağsız olarak renngi sararana kadar kavurun
    *
    Şeker ile sütü ayrı bir yerde kaynatın ve bu karışımın üzerine dökün
    *
    İyice karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak hemen ocaktan alın
    *
    15 dakika dinlendirin
    *
    Sonra kepçenin tersi ile ezerek servis tabağına alın
    *
    Arzuya göre iç ceviz ile süsleyerek servise sunun
#26.07.2008 10:47 0 0 0
  • güzelmiş. deneriz
#27.07.2008 16:05 0 0 0
  • teşekkürler
#27.07.2008 16:27 0 0 0
  • Tarif için saol Nerqish.
#07.08.2008 16:28 0 0 0
  • niçin sadece modlara teşekkür ediyosunuz @ Su Perisi dikkatimi çektide ilginç geldi bana


    ellerine sağlık Nergish
#07.08.2008 16:31 0 0 0
  • çok guzel yemek
#09.08.2008 08:43 0 0 0
  • Oyoyoyyy yemede yaninda yat diye buna derler...hemen denemesini yapmam lazim paylasim iyin tskrler...
#15.08.2008 06:41 0 0 0
  • çok güzel
#02.11.2009 14:25 0 0 0