Gereçler:
bir çay bardağı tel şehriye
iki yemek kaşığı un
üç yemek kaşığı yağ
bir tutam nane
1 su bardağı soğuk süt
4 su bardağı su
biraz tuz




Yapılışı:
tencerenin içersinde yağı kızdırdıktan sonra unu biraz kavurup, tel şehriye ve nane ile tuzunuda koyup ,istenirse baharat ilave edilerek karıştırıp ocağın altını kısın, 4 su bardağı suyu ve 1 su bardağı sütü ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırın, kaynayınca ocağın altını kısın 10 veya 15 dakika şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıp 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 960
favori
like
share
demet Tarih: 24.05.2006 17:36
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 19:04
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:08
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:49
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
merkon Tarih: 06.12.2005 17:29
ellerine sağlık,tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 01.12.2005 23:44
tariflerin için teşekkürler
corleoni Tarih: 18.10.2005 11:15
eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 14:23
ElleRINE SAglik....!
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:45
Emeqin ve eLine saqLık saoL !