safra kesemde taş var ameliyat kesin cözümmü????

Son güncelleme: 03.08.2008 19:20
  • mrb bnde sureklı gegirme oluyordu ve bu durumdan cok rahatsız oluyordum daha sonra bır gece yemek yedıkten sonra sağ ğöğsumun altında we sağ omzumda şiddetlı bır aqrı basladı duramıyordum sureklı geyırıoyr ve kusuyordum mıdem bulanıoydu doktora gıtmıgımde ulturasyona fln gırdım ve safra kesemde tas oldugunu soyledı we karacıgerımde problem oldugunu soyledı ama amelıyat demedı ama duyduklarım bu sorun karsısında amelıyatı onerıyorlar sızce bn amelıyat olmalımıyım amelıyat olucaksam kaqalımı acıkmı olmalıyım yardım larınızı beklıoyrum tskler...
#01.08.2008 19:17 0 0 0
  • Safra kesesi taşları konusunda genel cerrahi çok ilerlemiş durumda. Ama tedavisi taşın durumuna bağlıdır. küçük bir taş ise ilaçla eritilebiliyor diye biliyorum. ameliyatın açık mı kapalı mı olması durumuda tamamen taşın çapına ve sayısına bağlıdır. eğer kapalı ameliyatla alınamayacak kadar büyük ve çok sayıda ise açık ameliyat kaçınılmazdır.
    tabi safra kesesinin taştan ne kadar etkilendiğide önemli bu durumda safra kesesinide almak gerekebiliyor.
    genel cerrahi uzmanına mı göründünüz bilmiyorum. ama doktor ameliyat gerekseydi size söylerdi. belki tam bir taş oluşmamıştır. çamur gibi yumuşak durumda da olabilir şuan ama ilerleyen bir durum diye biliyorum.
    karaciğerinizde etkilendiğinide söylemişsiniz sanırım kolesterolünüz çok yüksek safra taşlarını oluşmasında temel sebeb kolesteroldür. çok sıkı bir rejime girip kan yağ seviyelerinizi düşürmenizi tavsiye ederim.
    doktor kontrollerinize aksatmayın derim.
    geçmiş olsun....
#03.08.2008 19:20 0 0 0