Gereçler:
500 Gr. İri hamsi
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
½ çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber




Yapılışı:
Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve biberlenir.

Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır. Ayıklanmış bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir hamsiyle kapatılır ve hamsiler hafif yağlanmış bir tepsiye dizilip sıvı yağın kalanı üzerine dökülür ve 150OC sıcaklığa ayarlanmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1043
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 15:46
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 04.03.2006 20:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:17
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:03
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:18
Ellerine saglıkteşekkürler afiyet olsun :cubuk:
aakay Tarih: 07.12.2005 11:56
emeğine sağlık.güzel sunum olmuş..
casper Tarih: 28.11.2005 22:55
Tarif için teşekkürler
ens_selman Tarih: 24.11.2005 04:17
aaa dolmaya abk saolasın kardeşi
SU-PERISI Tarih: 11.11.2005 21:34
çok teşekkürler eline saglık