Kel kalmamak için mutlaka yiyin

Son güncelleme: 18.08.2008 13:47
  • Kel kalmamak için mutlaka yiyin
    Bilinenin aksine beslenme alışkanlığı da saçları döküyor. Kel kalmak istemiyorsanız bu gıdaları hayatınızdan çıkarmayın...

    Başta erkekler olmak üzere toplumun geniş bir kesiminde görülen saç dökülmesi, görünüm olarak kişiye rahatsızlık verdiği gibi, psikolojisinin de önemli ölçüde bozulmasına yol açıyor.
    noimage
    Halk arasında 'kellik' olarak tanımlanan bu sorun nedeniyle pek çok kişi değişik alternatiflere başvuruyor. Kişinin beslenme ve yaşam tarzı da saç dökülmesinin en büyük nedenleri arasında.
    Özellikle her türlü beyaz ve kırmızı etten uzak bir beslenme tarzı, yani vejeteryanlık, saçların en büyük düşmanı olarak karşımıza çıkıyor.

    Alman Hastanesi Dermatoloji uzmanlarından Dr. Ayşe Özboya, gerekli olan minarel ve proteinlerin yeteri miktarda alınmadığında vücuttaki birçok sistemin çalışmasının aksayacağını belirtti. Özboya, "Düzenli beslenmeyen kişilerin saçları kolay kırılır, bu durumda saçların günlük dökülme miktarı 100 telin üzerine çıkabilir" dedi.

    Özboya, "Vejeteryanlardaki saç dökülmelerinin önüne geçilmesi için vücuttaki eksikliğe yönelik tedavi uygulanmaktadır. Bu tür kişilere demir, çinko, folik asit takviyesi yapılır. Hasta birkaç ayda sağlığına kavuşabilir" diye konuştu.
#04.08.2008 12:16 0 0 0
  • yine de kel oluyorsanız;
    buyrun size bir teselli..
    "zengin maden de ot bitmez" (çalışan kafada saç olmaz)
#04.08.2008 15:52 0 0 0
  • aha bak bu guzel iste kel kalmamak icin yesin beyler..:)
#18.08.2008 13:47 0 0 0