İkizler Burcu Agustos 2008

Son güncelleme: 13.08.2008 22:31
  • Aşk ve İlişkiler

    Sevgili İkizler yazın bu en sıcak günlerinde yine kıpır kıpır enerjik, etrafınızla iletişim halinde bir yaz geçirdiğinizi düşünerek Ağustos yorumunuza başlıyorum. Ağustos oldukça yüklü enerjilerle dolu. Her burçta olduğu gibi yoruma 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda oluşacak Güneş Tutulmasıyla başlıyorum. 2008 yılının daha önceki tutulması yorumlarda da sözünü etmiştim hatırlarsanız 7 Şubat tarihinde Kova burcunda oluşmuştu ve sizler için meslek hayatınızla ilgili konulardaki değişimi vurguluyordu. Şimdiki ise, çevreniz, iletişim, eğitim, yolculuklar, öğrenme, haberleşme, ticaret hayatınız, kardeş ilişkileriniz kısaca kendinizi hem kültürel hem sosyal açıdan güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz yönünde etkileyici gözüküyor. Tutulmalar her zaman belirttiğim gibi bir bonus gibi sizi çevrelemeye başlar. Kimi zaman dört gün kimi zaman yıl boyu etkisi devam eder ve içten içe bir oya gibi yaşamınızı çerçeveler. Tazeliktir, yeniliktir ve değişimdir. Sizi olgunlaştırır, ilerlemeniz yönünde teşvik eder, gerçekçi düşünmeniz yönünde aydınlatıcıdır, yaşamsal kararlarınızda yanınızda destekleyici olur. Sizin aklınıza bile gelmeyen ilginç gelişmeler yaşatabilir.

    Aşk ve ilişkiler konusunda 12 Temmuz-6 Ağustos tarihleri arasında Venüsün Aslan burcundaki seyrinden sizlere aynı günkü yorumlarda bahsetmiştim. Venüs bildiğiniz gibi birebir ilişki kurmada ve hayatın keyifli yanlarını hissetmede astrolojik açıdan gayet önemli bir enerji. Aslan burcu ise aşkla birebir alakalı bir burç. Herşeyden önce kişinin ifade gücünü yükselten bir etki. Venüs bu süreçte belki siz bu satırları okurken hala etkisini yakın çevre ilişkilerinde, iletişim ve haberleşme alanında göstermeye devam ediyor olacak. Tabi aylık yorumunuzu ne zaman okuduğunuzu tam bilemiyorum. Ama 6 Ağustos tarihine kadar yakın çevrenizdeki insanlarla veya yeni insanlarla tanışmanız açısından destekleyici olacağını söyleyebiliriz. Egoyu yükseltici bir enerji olduğundan doğal olarak bir İkizler bu etki altında duygularını iletirken doğal olarak kendi düşünce ve doğal yapısına göre hareket etmeyi tercih edecektir. Bu etki altında malum yaz sezonu olduğundan aşk açısından kısa süreli de olsa coşkunluk yaşadığınızı hissedebilir, öyle fazla emek harcamadan popülerliğinizi yükseldiğini hissedebilirsiniz. Bu kimi zaman yaz aşkı denilen türde olabileceği gibi herhangi bir iletişim kanalı yoluyla tanışmaların da göstergesi olabilir. Fakat etkisi çok hızlı ve gelip geçici tarzdadır. Yaşadığınız özel duygunun kalıcı olması için hem çaba göstermek hem de karşınıza çıkan kişiyi iyi tanımak önemlidir.

    Bu enerjinin ardından yine hatırlarsanız sizlere günlük yorumlarda geniş bir şekilde bahsettiğim 22 Temmuz-22 Ağustos tarihlerinde etkisi devam edecek, Venüs gezegenin yansımalarına benzer, Güneşin Aslan burcundaki enerjisidir. Güneş Aslan burcunda gayet olumlu bir enerji olduğu için 6 Ağustos tarihine kadar süren Venüs Aslan seyrinde tanıştığınız kişiler veya yaşadığınız olayların biraz daha netleşmesinde etkili olabilir. Siz bu enerji sayesinde tanıştığınız kişiyle daha fazla yakınlaşma imkanı bulabilir, kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Ayrıca bu dönem kendi yakınlarınızla olan birebir ilişkinizde de sizi destekleyicidir. Cömertçe sevginizi sunabilir ve aynı şekilde karşılığını alabilirsiniz. 26 Temmuz tarihinde başlayıp 10 Ağustosa kadar sürecek Merkür gezegeninin Aslan burcu seyri ise yine günlük yorumlarda geniş bir şekilde açıklamıştım. Yapılacak seyahatleri, iletişimde kendinizi ve fikirlerinizi güçlü bir şekilde ifade etmenizi sağlayıcı bir enerji olarak önemliydi. Görülüyor ki bu üç önemli seyir aşk konusunda deneyimler yaşamanızda veya köklü bir ilişkiniz varsa partnerinizle iyi bir iletişim sağlamanızda etkili. Dikkat edeceğiniz önemli husus, Aslan burcunun egonuzu coşturucu etkisini göz ardı etmeden, belirli bir ayarda gitmek. Yani hep kendinizi haklı görmemek, hemen duyguların seline kapılmamak, iyi gözlemlemek, tanımak ve anlamaya çalışmak. Bir enerji ne kadar güçlü olursa olsun doğum haritalarınıza göre yazmadığım için doğal olarak genel yorumlarda çoğu zaman enerjinin olabilecek zorlu kısımlarından da söz etmek durumundayım. Fakat şu var ki bu üç enerji de sizler için gayet olumlu geçecek bir süreyi gösterebilir.

    Aşk konusunda Temmuzda başlayan Ağustos ayında da devam eden yansımalardan sonra gelelim Ağustos ayı içinde başlayanlara. Bunlardan en önemlisi, 19 Ağustos-4 Ekim tarihinde etkisi hissedilecek Mars gezegeninin Terazi burcu seyri. Bu enerji direk olarak aşk evinizden geçeceği için oldukça önemli. Yalnız şu da var. Mars savaşçı yönümüzü, tutkularımızı ve cinsel hayatımızı, istek gücümüzü de simgeleyen özelliğe sahip. Terazi burcundaki Mars ise uyum sağlamak adına kendi isteklerinizden vazgeçebileceğiniz anlamına geldiği gibi, aşk konusunda kimi zaman kararsızlığa düşebileceğinizin de göstergesi olabilir. Bu dönemde erotizm duygunuz oldukça ön plandadır. Fakat bu sadece cinsel beraberlik kurmak amacıyla aşk yaşamaktan ziyade içinde romantizm olgusunun merkez alındığı tensel arzuların doyurulması şeklindedir. Yani daha duygusal nüanslar taşıyıcıdır. Burcunuzla olumlu görünüm yapan Mars istekleriniz adına savaşmaktan ve çatışmalardan uzak durmaya çalışmaktadır. Bu her ne kadar Mars gezegeninin kendi doğasına uygun olmasa da, Mars kendi yapısındaki mücadeleyi yine içten içe saklı tutabilir. Yani herhangi bir durumda aşk konusunda kendinizi savunmayı da bilirsiniz. Fakat bu çok ön planda değildir hatta uyumaktadır diyebiliriz. Bu tarihler arasında arzunuz aşk konusunda karşınızdaki kişiyle ortak aktiviteler veya arzular içinde olmak, ortak bir amaç üzerinde uzlaşı içinde aşkın tadını çıkarmaktır.

    Mars etkisinin başlamasından on gün kadar sonra iletişim ve haberleşme gezegeni Merkür Terazi burcunda ilerlemeye başlar. 29 Ağustos-23 Eylül tarihleri arasında etkili olacak bu transit aşk hayatınızla ilgili konularda mars gezegeninin etkisinde olduğu gibi etliye sütlüye karışmadan karşılıklı olarak ortak noktada buluşmak amacıyla iletişimi güçlü tutmak isteğinizdir. Bu süreçte aranızdaki farklılıkların farkında olsanız da, partnerinizi veya yeni tanıdığınız kişiyi anlamaya çözmeye çalışabilirsiniz. Gelişen ilişkide herşeyi iki yönüyle de değerlendirmek arzunuz yükselir. Yaşanan ilişkinin anlamı, hayatınızdaki kişinin doğal yapısı ve aşkın hangi yönde ilerlediği şeklinde bir algılayış hakimdir. Fakat onu yargılamak, farklı insanlar olmanıza rağmen sorgulamak niyetiniz yoktur. Onu daha yakından tanımak bulunduğu çevreyi, içinde yaşadığı ortamı, aşka bakış açısını anlamak dürtünüz yoğundur.

    Aşk denilince illaki aklımıza karşı cins gelmemeli. Yavrularımız da aşkla sevdiğimiz varlıklarımız düşüncesinden yola çıkarsak, anne veya baba İkizlerin bu dönemde çocuklarıyla olan ilişkileri de yukarıdaki bazı etkilere benzer. Çocuğunuzu tanımak, içinde bulunduğu ruh halini anlamak ve ortak noktalar oluşturmaktır. Aklıma gelmişken şunu da belirteyim ki, Mars terazi burcunda ilerlerken hangi konuda olursa olsun kararlarınızı dikkatlice gözden geçirmeniz lazımdır. Bu ister karşı cinsle ilişkiniz olsun isterse yaşamsal bir konuda olsun. Adım attığınız her konuda, tanıdığınız veya tanımadığınız her insanla ilgili acil kararlar vermekten uzak durmalısınız veya yaşadığınız sürecin halim selimliğine bakıp herşey yolundaymış gibi sorunları arkaya atmanız çözüm değildir. Sorun varsa ister ön planda ister geride olsun ordadır. Hani orda bir köy var uzakta gibi düşünmemek lazımdır. Madem ortam sakindir aksine şimdi oturup adil bir şekilde konuşmak çözümdür. Tabi kelimeleri özenle seçerek ve kırıcı olmamaya çalışarak. Ayrıca ilişkiniz konusunda hemen karara varmak. Mutluyum mutlusun mutluyuz demek yerine nasıl daha mutlu olabiliriz olgusunu merkez almak önemlidir. Çünkü gerek mars, gerekse Merkür kısa süreli etkilerdir. Süre bittiğinde herşey net olarak ortadadır ve ben buradayım der gibi çözümlemenizi bekliyor olabilir. Bir kısa cümleyi daha aydınlatıcı olabilir diye eklemek isterim. Bu iki seyir esnasında dikkat edeceğiniz husus zihinsel açıdan düşüncelerinizi tarafsız(Merkür terazi)sunarken istekleriniz konusunda çok fazla pasif davranmamalı(mars terazi) bilinçli davranmaya çalışmalısınız.

    İş ve Kariyer

    Evet sıra geldi mesleki konulardaki enerjilerinize. Ağustos ayında gündelik iş hayatınızın temposu veya kariyerle ilgili yaşam evlerinizden direk olarak geçen bir transit bulunmamakta. Her zaman yaptığımız gibi bu konularla ilgili yaşam evlerinin yöneticilerinin durumuna bakacağız ve herşeyden önemlisi yönetici gezegeniniz Merkürün enerjisini göz önüne alacağız. Çünkü sizi yöneten gezegen Merkür. Böylelikle kararlarınızı verirken sizi yönlendiren düşünceleri de öğrenmiş olacağız.

    Merkür tüm ay boyunca iki burçtan geçiş yapacak. Bir tanesi 26 Temmuz-10 Ağustos Aslan diğeri ise kardeş burcunuz olan Başaktaki seyri. Tabi ki her ikisi de gayet olumlu etki. Aslan burcundaki seyir düşüncelerinizde girişim arzusu içinde olacağınızı göstermekte. Bunun en önemli sebebi kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek isteğiniz. Hani bazen içinde bulunduğunuz durum zorlu da olsa, etrafınızdaki insanlara kendinizi güçlü göstermeyi seversiniz ya, işte bu enerji sizin oldukça işinize yarayabilir. Ayrıca bu süreçte yaz tatilini değerlendirerek şöyle bir kafanızı toplamanız da mümkün. Çünkü oldukça yoğun bir tempoda çalışıyor olabilirsiniz veya karışık düşünceler içinde olduğunuz için dinlenme ihtiyacınız yükselebilir. Aslan burcu geçişlerinde hızlılık doğaldır ve bu durum çevrenizde kendinizi gösterme hevesinizi yükseltir. Ayrıca kişinin mesleki girişimlerinde etkili olabilir. Çünkü Merkür Aslanda ilerlerken aslında Güneş yönetimindedir. Güneş ise parlamak ve gösteride bulunmaktır. Demek oluyor ki sizler bu enerji sayesinde gösterişli bir yıldız gibi hareket etmek isteyecek, fikirlerinizi, planlarınızı, projelerinizi ve eylemde bulunmak istediğiniz konuları belirleyebileceksiniz. Yalnız bu enerji altında yapabileceğinizden fazlasına söz vermek yanlış olabilir. Bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için dikkat etmeniz gereken en önemli husus, bilmediğiniz konularda başkalarının görüşlerini almanızdır. Böylece sonuca daha kestirmeden gitmeniz mümkün olabilir. Bu dönemin sizin için en önemli yanı, güçlü bir ifade tarzının çevrenizle olan bağlantınızda ve girişimlerinizde sizi kuvvetlendirmesi, böylece hedefinize varmak konusunda daha istekli olmanızdır. Ne kadar zorlu yönleri olsa da bu enerjiyi etkili olduğu süre içersinde olumlu manada kullanacağınızı düşünüyorum.

    Ayrıca biliyorsunuz Güneş tutulmasından söz etmiştim aşk ve ilişkiler bölümünüzde. Orada mesleki konularda olabilecek etkisinde tazeliktir, yeniliktir, değişimdir demiştim. Aynen tekrarlamıyorum ama bu gücü mesleki açıdan da geçerli olabilir. Eğer sosyal düzeyde ve iletişim alanında etkili oluyorsa biliniz ki, bu girişimleriniz konusunda da sizi destekleyicidir. Daha atak davranmanızı, belli bir yönde odaklanmanızı sağlayabilir. Fırsatlar çıkarabilir ve kişiyi yenilikte bulunması adına yüreklendiren bir enerjidir. Bu Güneş Tutulmasının 16 Ağustosta Kova burcunda gerçekleşecek dolunay etkisi altında ne gibi sonuçlar doğurabileceğini algılamak mümkün olabilir. O dolunayda Güneş Tutulmasıyla hissedilen değişimlerin eksikleri saptanacağı için önemli. Bir de 30 Ağustos tarihinde başak burcunda oluşacak yeniay enerjisi iç dünyanızda ve eviniz sınırları içindeki gelişmeleri simgeleyeceği için çalışma hayatınızla alakalı konularda olabilecek gelişmeler ev ve ailenizi de yakından ilgilendirici olabilir. İfade gücünüz ve zihinsel açıdan sizi destekleyicidir. Çünkü iş hayatında başarılı olmanın en önemli yollarından biri kişinin kendini diğer insanlara ifade edebilmesi ve ikincisi ise gerçekçi düşünmesi, aklını kullanabilmesidir. Bu iki olgunun tutulmalarla belirginleşmesi sizin açınızdan gelişim anlamına gelebilir.

    Yazının başında iş hayatınızla ilgili konularda ev yöneticilerinden söz etmiştim hatırlarsanız. Çok teknik anlatıp kafanızı karıştırmadan olabilecek yansımalardan bahsedeyim. 1 Temmuz-19 Ağustos arasında mücadele gücünüzde temkinlilik söz konusu olabilir. Bunun en önemli sebebi, dikkatli hareket etmeye çalışmanız, titiz ve metotlu çalışmaya gösterdiğiniz önemden kaynaklanır. Yani yanlış kararlar vermemek veya başarısız olmamak için daha dikkatli adımlar atmaya çalışmak gibi. Bu süreçte detaylarla uğraşmak zorunda kalmanız sıkıcı olabilir. Umarım bu süreçte bazılarınız tatile çıkarak üzerindeki mahmurluğu atmış olsun yoksa bir yandan yazın rehaveti diğer yandan bu enerjinin yaydığı pasifize hal gayet sıkıcıdır. Etrafınızdaki insanlar özellikle aile bireyleriyle ilişkinizi güçlü tutmanız gerekebilir. Çünkü başarılı bir iş hayatı için yuvadaki huzur önemlidir.

    Bu enerjiyi 19 Ağustos-4 Ekim arasındaki başlayacak enerjiler doğrultusunda düzenlemek mümkün olabilir. Bunun gerçekleşmesi için, ne yönde hareket etmek istediğinizi belirlemeniz ve kafanızın içindekileri uygulamak için işbirliği yapmanız şarttır. Fakat ekip halinde çalışıyorsanız birlikte hareket edeceğiniz insanları çok iyi seçmeniz gerekebilir. Çünkü bu kişiler ortak hareket ediyor gibi gözükseler de pasif davranışlar gösterebilecekleri için sizin planlarınızı uygulamanızda ayak bağı olabilirler. Benim tavsiyem bu tarihler arasında hiç kimsenin sizi etkilemesine, yavaşlatmasına izin vermemenizdir. Bu ister işyerinizde ister ailenizdeki kişiler olsun, hedeflerinizin altını iyice çizerek hareket etmeniz faydalıdır.

    Para Konuları

    Sevgili İkizler parasal konularla ilgili bana göre en önemli enerji etkinliği 1 Ağustos tarihinde oluşacak Güneş tutulmasıdır. Çünkü maddi kazanımlarınızla ilgili yaşam evinin yöneticisi olan Ay, Güneşle aynı derecede kavuşum yapacağı için bu tutulma maddi konularınızla ilgili önemli bir değişimin de simgesi olabilir. Bu tutulma yakın çevreniz, evinizde gerçekleşeceği doğal olarak maddi konularda iletişimin son derece önemli hale geleceğini söylemek mümkün. Ayrıca ifade gücünüz kazanımlarınız açısından oldukça etkili. Hangi iş üzerinde emek sarfediyor olursanız olun muhakkak yaptığınız işi, görüşeceğiniz insanlara net bir şekilde anlatmaya çalışın. Ayrıca olabilecek aksamaları da belirtin. Dürüstlük son derece önemli. Ayrıca böyle bir tavır, işinizin ne kadar ehli olduğunuzun da göstergesidir. Başkalarının gözünde, her olasılığı düşündüğünüz imajı yaratabilir.

    Tutulmalar genel olarak kişinin hedef olarak belirlediği alanlarda ilerlerken olgunlaşmasının simgesi olarak önemlidir. Bu tutulma iletişim evinizde olacağı için doğal olarak parayla alakalı konularda iletişim yoluyla gelebilecek fırsatları gösterebilir. İletişim derken bu yolculuk, haberleşme, ulaşım sektörü, eğitim, ticaret, organizasyon, sanatsal, medya, yayıncılık gibi alanlarda etkili olabilir. Aslan burcundaki güneşle kavuşum yapacak para evinizin yöneticisi, doğal olarak kendinizi ifade etmenin önemini bir kez daha vurgulayacaktır. İşte tam bu noktada İkizler olmanın ayrıcalığı olan, zekanız, bilgiyi öğrenme ve yayma kapasiteniz, etrafınızla olan güçlü diyalogunuz, aklınızı kullanma beceriniz ve bugüne dek oluşturduğunuz iş veya kişisel portföyünüz gayet önemli hale gelerek sizi destekleyici olabilir.

    Tutulmalarda genel olarak güç ve enerji oldukça yoğundur. Bu doğrultuda düşünecek olursak bu yeni bir iş anlaşması veya sözleşmenizin yenilenmesi suretiyle maddi konulardaki rahatlamayı gösterebilir. İş yaptığınız kişilerle veya işinizle alakalı olarak yapacağınız görüşmelerde size ateşli bir ifade gücü sağlayabilir. Tutulma, yakın çevre evinizde oluşacağı için doğal olarak ailenizi yakından ilgilendiren bir değişimin işareti olabilir. Karşınıza çıkabilecek yeni bir teklif veya şu anki işinizle alakalı bir değişimin işareti olabilir. Tutulmanın olduğu tarih veya birkaç gün sonrasında size sunulan teklifleri iyice gözden geçirmeniz, üzerinde ciddiyetle durmanız faydalıdır. Yaşamsal kararlarınızda son derece önemli olan bu tutulma, parasal konularda yakınlarınızla yapılacak işbirliğini gösterdiği gibi bugüne dek farkında olmadığınız veya bilginiz olmayan bir mevzunun aydınlığa kavuşmasında etkili olabilir. Ayrıca parasal kazanımlarınızda bundan böyle daha olgun yaklaşımlar içinde olmanızı sağlayacak Güneş Tutulması, durumunuzla alakalı olarak herşeyi daha net tespit etmenizde de size yardımcıdır. Hangi konularda girişimde bulunursanız veya ne yönde kararlar alırsanız maddi açıdan daha güçlü bir duruma gelebilirsiniz bunu tespit etmeniz kolay olabilir. Kısaca bu güçlü enerji bugüne dek olan eksiklerinizi gidermeniz ve yenileşerek, olgunlaşarak hayatınızı kontrol altına alabilmeniz için yardımcı bir kuvvet anlamı taşıyabilir.

    Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-15-16-19-20-21-24-25-28-29-

    Zayıf Enerjili Günler : 3-4- 10-11-17-18-30-31

    Yeniay : 24-25

    (Ay gezegeninin İkizler burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

    Dolunay : 10-11

    (Ay gezegeninin Yay burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

    Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız.

    Sevgili İkizler siz değişken hava burcusunuz. Güç kaynağınız olan iletişim yeteneğinizle çevrenizde popüler olabilirsiniz.

    Mutlu ve başarılı bir Ağustos ayı geçirmeniz dileğimle,

    burçlar,burç,günlük burç,burclar,günlük burçlar,yükselen burç,burç uyumları,burç uyumu,burçları,günlük burclar,2008 burçlar,gunluk burclar,haftalık burç,yükselen burçlar,burçlar fallar,haftalık burçlar,2007 burçlar,fal burç,bugünkü burç,bugünkü burçlar,fal burçlarburclar fallar,burçlar com,www burçlar,burclar ve fallar,

    iremSU
    Mynet Astroloji Danışmanı
    alinti
#06.08.2008 14:50 0 0 0
  • bilgiler için saoll bnde ikizler burcuyumm...:)
#13.08.2008 22:31 0 0 0