Boy nasil uzatilir

Son güncelleme: 26.10.2010 15:47
  • Boy nasil uzatilir cok merak ediyorum ????
#08.08.2008 13:29 0 0 0
  • 17 -18 yaşından sonra boy uzatmayın ben 20 yaşından sonra paralarla solanlara gitttim hihaye belli bir yaştan sonra boy uzamaz
#09.08.2008 08:53 0 0 0
  • erkeklerde 22 yasına kadar yolu var
#10.08.2008 20:29 0 0 0
  • UZAMAX (BOY UZATMA TOZU) BİTKİSEL TOZ KARIŞIM GIDA TAKVİYESİ EK BESİN;

    TARIM BAKANLIĞININ 13. 09. 2005 TARİH VE G 38 - 0393 - 00007 SAYILI İZNİ İLE ÜRETİLMİŞTİR.

    ÖZELLİĞİ: UZAMAX içerdiği doğal mineral ve vitaminler ile, 0 ile 20 arası insanlarda boyun bir ay gibi kısa bir sürede uzamasını sağlar.

    20 ile 25 yaş arasında olanlarda ise, büyüme olabilir, fakat kesin olarak her şahısta büyüme olmayabilir, kişi denemek isterse en az 3 - 5 ay süre ile kullanmalıdır. Bu süre içersinde eklem yerlerinde hareketlilik hissederse büyüme başlamış demektir kullanmaya devam etmelidir.

    UZAMA kullanarak büyümesi başlayanlarda, büyüme; UZAMAX kullanmaya devam edildiği sürede gözlenir. bir yılda yaklaşık 10 - 15 cm. kadar büyüme gerçekleşebilir. kişi ne kadar büyümek istiyorsa ona göre devam etmelidir.

    UZAMAX boy uzatma özelliğinden başka, bağışıklık sistemini güçlendirmede, sporculara enerji vermede, hamilelikte ve süt artırmada, kısırlık, kemik erimesi, iltihaplı, romatizmal, sinirsel, kansızlık, nezle, grip gibi rahatsızlıklar ile kalp, beyin ve tüm organların sağlıklı çalışmasında çok faydalı bir gıdadır.

    İÇİNDEKİLER: Harnup tozu, buğday unu, çavdar unu, nohut unu, soya unu, karanfil tozu, tarçın tozu, yulaf unu, keten tohumu.

    KULLANILIŞI: 5 yaşından küçükler, günlük 6 gram (sabah, öğle, akşam birer çay kaşığı)

    5 yaşından büyükler, günlük 12 gram (sabah, öğle, akşam birer tatlı kaşığı) yerler.

    yoğurt, süt, pekmez, meyve suyu v.s. katılarak da tüketilebilir.

    UZMAX' IN 100 GRAMINDA BULUNAN

    MİNERAL VE VİTAMİNLERİN MİKTARINI

    GÖSTEREN ANALİZ RAPORU

    Bakır (mg/100 g) 2,221
    Çinko (mg/100 g) 12,97
    Demir (mg/100 g) 3,14
    Fosfor (mg/100 g) 257,78
    Flor (mg/100 g) 0,1220
    Kalsiyum (mg/100 g) 510,10
    Kükürt (mg/100 g) 134
    Magnezyum (mg/100 g) 95,00
    Mangan (mg/100 g) 0,091
    Omega 3 (g/100 g) 0,06
    Omega 6 (g/100 g) 0,85
    Potasyum (mg/100 g) 206,50
    Selenyum (mg/100 g) 3,423
    Silisyum (mg/100 g) 154
    Sodyum (mg/100 g) 458,30
    B1 vitamini (mg/100 g) 1,92
    B2 vitamini (mg/100 g) 2,21
    B6 vitamini (mg/100 g) 1,88
    C vitamini (mg/100 g) 20,55
    E vitamini (mg/100 g) 0,91
    Folik asit (mg/100 g) 0,09
    Niasin (mg/100 g) 4,61
    Protein (g/100 g) 10,75


    UZMAX ' IN İÇERDİĞİ MİNERAL VE VİTAMİNLERİN FAYDALARI:

    BAKIR

    Karaciğerde depolanan önemli minerallerden biridir. Dokuların yeniden oluşması için gereklidir. Demirden yararlanmayı sağlar ve C vitaminin kullanımı için gereklidir. Özellikle sinirler için önemlidir. Bakır her türlü hastalığa karşı koruyucudur.

    Eksikliğinde ;
    - Kalp hastalıkları ve kalp krizleri olur.
    - Kansızlık olur.
    - Sinir bozuklukları olur.
    - Cilt hastalıkları oluşur.

    ÇİNKO

    Bu mineral vücutta her şey için çok gereklidir. Vücudun sağlıklı kalabilmesi için, gelişmenin normal olması için ve vücudun kendi kendini yenilemesinde önemli rol oynar. Vücuttaki her hücrede ÇİNKO vardır. Kalp, beyin ve üreme sistemi için çok faydalıdır. Ayrıca hastalıklara karşı direnci artırır ve yaraları çabuk iyileştirir. Sürekli ve yeterli miktarda bu mineral alınınca rahatsızlıkların çoğu geçer.

    Eksikliğinde;
    - Saçlar dökülür ve vücut kıllarını kaybeder.
    - Sedef hastalığı ve ciltte akne sık görülür.
    - Tat ve koku hissi kaybolur.
    - Gözlerde katarakt oluşur.
    - Erkeklerde erken prostat büyümesi görülür.
    - Cinsel organların gelişmesi durur ve özellikle erkeklerde yumurtaların gelişmesi aksar.



    DEMİR

    Vücut için çok gerekli bir mineraldir. Demir büyümeye yardım eder ve hastalıklardan korunmayı sağlar. Ayrıca B vitaminlerinin kullanımını kolaylaştırıp, artırır. Kan ve bazı enzimlerin üretimi için gereklidir.
    Bu mineral özellikle kadınlar için çok önemlidir. Bilhassa regl kanamaları fazla olan hanımlarda kansızlığı giderir. Peklikte, solunum yetmezliğinde yorgunluğu gidermede çok faydalıdır. Demir eksikliğinin uzun süre çekilmesi KANSERE yol açabilir.
    Bağırsak parazitleri, tanenli gıdalar, mide ülseri, yiyeceklerden alınan demiri azaltır.

    FOSFOR

    Bu mineral vücuttaki bütün hücrelerde bulunur. Kemik ve diş yapısı, kalbin ahenkli çalışması ve böbrek fonksiyonları için gereklidir. Kalsiyum ve D vitamini olmadan Fosfor, Fosfor olmadan da B gurubu vitaminler işlevlerini yapamaz. Sinir sistemi ve bütün organların çalışmasını artırır ve genel güç kazandırır.

    FLOR


    Kalsiyum ve fosfor minerali ile kemiklerin normal ve sağlıklı olmasını sağlar. Kemik erimelerine, kırılmalara, diş minesinin oluşmasını sağlayıp, diş çürümelerini önler.

    KALSİYUM

    Vücut yapısının sağlıklı olabilmesi için gerekli minerallerden biridir. Bu mineral daha çok vücudumuzdaki kemiklerde bulunur. Özellikle vücuttaki demirin kullanımı ve alınan gıdaların hücre zarından geçebilmesi için gereklidir. Stres, Aspirin, fazla yağ alımı ve fazla şeker tüketimi vücuttaki kalsiyum miktarını azaltır.

    Bu mineral;
    - Romatizmayı giderir.
    - Kemik erimesini önler ve normal gelişmesini sağlar.
    - Kalbin ve akciğerin normal çalışmasını sağlar.
    - sinir sisteminin normal çalışmasını sağlar.
    - Kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırır.

    KÜKÜRT

    Cilt, saç ve tırnakların sağlığı için gereklidir. solunum yolları, karaciğer ve alerjik rahatsızlıklar için çok önemlidir. Oksijen dengesinde ve beyin fonksiyonları için gereklidir." B" gurubu vitaminlerin görevlerini iyi yapmalarını sağlar.

    MAGNEZYUM

    Vücudumuzun normal gelişmesini sağlar. Sinir sistemi üzerinde çok etkilidir. Kasları ve sinirleri gevşetir. Bu mineral stresi önleyici olarak bilinir. kandaki şekeri enerjiye dönüştürür. Bu mineral diğer minerallerin daha etkin şekilde kullanımını sağlar. Ayrıca çabuk yorulmayı, damarların sertleşmesini önleyip, tüm salgı bezelerinin sağlıklı çalışmasına faydalıdır.

    MANGAN

    Vücudumuzun tüm dokularında bulunan bu vitamin, kıkırdakların yenilenmesini sağlayarak ARTROZ' u önler, ARTRİT' i ve romatizmayı geçirir. Sinir sistemi içinde önemli olan bu mineral beyin ve kasların beslenmesi için gereklidir. "J (Cholıne) ve B1" vitamini ile çalışarak sindirim sistemine yardımcı olur. Şekerin vücutta enerjiye dönüşümünü sağlar. Bu mineral kadın ve erkeklerde üreme sistemi için çok önemlidir.

    POTASYUM

    Vücut için hayati minerallerden biridir. Vücutta su dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve gıdaların hücre içine geçişini kolaylaştırır. Bu mineral vücutta her gün tüketilir ve tekrar doldurulur. Sinir sistemi ve beyne oksijenin taşınmasında, kasların sağlıklı kalmasında, karaciğerin korunmasında, pekliğin giderilmesinde, çok önemlidir. Yeterli miktardan fazla alınması,tansiyonu yükseltir.

    SELENYUM

    Üreme sistemi için önemli olan bu mineral, "E" vitamini ile birlikte kanser ve tümör oluşmasını önler. Hücre koruyucusu olan bu mineral vakitsiz ihtiyarlamayı önler.

    SİLİSYUM


    - Bu mineral hücre zarlarını kuvvetlendirerek kanamaları önler.
    - Organların vakitsiz yaşlanmasını ve bozulmasını önler.
    - Beyin yorgunluğunu giderir.
    - Yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.

    SODYUM

    Salgı bezlerinin çalışması için gerekli olan bu mineral, safra, pankreas, tükürük ve mide asidi salgıları için çok önemlidir. Ayrıca sinir ve kas fonksiyonları için gereklidir. Yeterince alınmazsa ; gelişmede bozukluk, kilo kaybı, mide ekşimesi görülür.

    B 1 VİTAMİNİ ( THIAMINE )

    Sinir sisteminin çalışmasını,oksijen almayı,gelişmeyi,kalp atışlarının düzenli olmasını ve karbonhidratların enerjiye dönüşmesine yardım ederek, şeker metabolizmasını sağlar.
    Sinirsel hastalıklarda, kasların zayıflamasında, zayıflamaları durdurup yeniden kilo almada, solunum yetersizliği, kabızlık ve iştahsızlıkta faydalıdır.

    B 2 VİTAMİNİ ( RIBOFLAVİNE )

    Karaciğerin normal çalışmasını ve yağ metabolizmasını sağlar. Protein ve karbonhidratların enerjiye dönüşmesini, kansızlığın giderilmesini, Alyuvarların yenilenmesini, antikorların oluşmasını ve dokuların yenilenmesini sağlar.
    Ayrıca göz sağlığı için çok önemlidir. Ağız içi ve dil iltihapları, gözün iltihaplanması, kızarması, ağrıması ve katarakt oluşmasını önlemede. Migrende,cilt rahatsızlıkları ve ince bağırsak iltihaplarında çok faydalıdır

    B 3 VİTAMİNİ = PP ( NICOTNIAMIDE )

    B 3 Vitamini vücudumuzun, yağ, protein ve karbonhidratları enerjiye çevrilmesi ve şeker metabolizmasını sağlama, bağırsakları çalıştırma, sinir sistemini düzenleme,beyin fonksiyonlarını ayarlama ve cildin sağlığının korunmasında, ayrıca bitkinlik, uyuklama ve depresyonda çok faydalıdır.

    B 6 VİTAMİNİ veya G VİTAMİNİ (PYRIDOXINE)

    Bu vitamin diş sağlığının korunmasında,sinir sisteminde,kan hücrelerini artırarak kansızlığın giderilmesinde, İNSÜLİN ve ADRENALİN hormonlarının oluşmasında çok faydalıdır.
    Proteinlerin, yağların ve şekerli gıdaların sindirilmesine yardım eder. Kolesterolün düşmesine, vücudun direncini artırarak kansere karşı korur ve romatizma, astım,diyabete fayda sağlar. Eksikliğinde böbreklerde OKZALAT taşı oluşur.

    B 9 VİTAMİNİ ( FOLİK ASİT )

    Alyuvarların oluşumunda ve proteinlerin enerjiye çevrilmesinde gerekli bir vitamindir. Karaciğer ile salgı bezelerinin çalışmasını sağlar. Saçların beyazlaşmasını ve dökülmesini, iktidarsızlığı, düşünceleri toplayamamayı önler ve giderir. Ayrıca hamilelikte anne ve çocuğun sıhhatini korur.

    C VİTAMİNİ

    Bu vitamin hücre ve dokuların dış etkenlerden korunmasını sağlar. Vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırarak şeker hastalarına, bahar yorgunluğuna, kemiklerin sertliğini muhafazaya ve nezleye karşı korur. Ayrıca kan damarlarını kuvvetlendirerek kanamaları durdurur. Vücudun tüm organlarının ve salgı bezlerinin sağlıklı bir şekilde görevlerini sürdürebilmeleri için bu vitamin gereklidir. Ayrıca menopozda, variste ve karaciğere faydalıdır.

    E VİTAMİNİ

    Bu vitamin vücudumuzda depolanır. E vitamini, C vitamini ve Selenyum minerali ile birlikte çalışarak toksinleri vücudumuzdan atma özelliği olan kıymetli bir vitamindir.

    Bu vitaminin eksikliğinde ;
    * Kanda kolesterol oranı artarak damar sertliğine neden olur.
    * Kalp ve kaslarda bozulmalara ,
    * Sinir bozuklukları ve beyinsel bozukluklara,
    * Ciltte ve saçlarda bozulmalara,
    * Vakitsiz yaşlanmalara ve cilt buruşukluklarına,
    * Kadın ve erkekte kısırlık ve iktidarsızlığa,
    * Gözde erken katarakta, göz önünde sinek uçuşmalarına neden olur.

    OMEGA 3 ve OMEGA 6

    Ana rahminden başlayıp, yaşam süresince hücrelerin yapı taşını oluşturmakta ve bağışıklık sistemini güçlendirerek, kalp, kanser, romatizma, sedef ve egzama gibi hastalıklardan korur. Kolesterol ve trigliseridi dengeler, normal değerlerde kalmasını sağlar. Kanı inceltir ve damar tıkanıklığını önler. Tansiyonu düzenler, cildi güzelleştirir, yaşlanmayı geciktirir.

    MİNERALLER & VİTAMİNLERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ KAYNAKÇALAR:

    Su Ürünleri İşletme teknolojisi - Prof. Dr. Candan VARLIK
    Beslenme - Prof. Dr. Ayşe BAYSAL
    Beslenme - Prof. Dr. Mehmet DEMİRCİ
    Türkiye de Bitkilerle tedavi - Prof. Dr. Turhan BAYTOP
    Doğal İlaçlarla Geleneksel Tedaviler - Prof. Dr. Ayşegül Demirhan ERDEMİR.
#12.08.2008 22:59 0 0 0
  • abi sen dur ben anlatayım istersen

    işi uzmanına bırakalım olmaz mı
#13.08.2008 10:25 0 0 0
  • uzun boylu olmak için

    1- çocukluk ve ergenlik döneminde bol bol süt ve süt ürünleri kullanmak, yatmadam önce 1 bardak süt olmazsa olmazz ( sevmeyenler sütü soğuk olarakta içilebilir)

    2- akşam saat 11.00 civarında mutlaka uyumak çünkü boyumuzu da uzatan pek çok hormon bu saatlerde salınıyor.

    3- Fazla yüksek olmayan hatta ALÇAK YASTIKTA yatmak,

    4-bol bol imkan varsa yüzmek yada kasları uzunlamasına gererek yapılan sporlar(basketbol gibi)

    bunlarda benim yıllarla gözlemlediğim ve doğruluklarını tespit ettiğim öneriler.
#23.08.2008 01:24 0 0 0
  • size güveniyorum Dostlarım he he:D
#08.10.2008 14:30 0 0 0
  • yaa ben sporcuyum feerbahçe kulübnde lisanlı voleybol oynuyorum ama boy sorunum var 13 yaşındaym 1.65 boyndaym uzatmak ne yapmalıyım hangi yiyecekleri yemeliyim?
#28.08.2009 10:32 0 0 0
  • yha ben 13 yaşındayım ve boyum 180 ben 190 filan olmasını istiyorum fakat bu uzamax mış yok kimiymiş ben bunları sevmiorum hergün günlük süt içiyorum 1litre bunun faydası olurmu ?? lütfen yorumlarınızı bekliyorum şimdiden sizin değerli insanlara teşekkürler...
#04.01.2010 19:32 0 0 0
  • yha bu uzamnxsın yan etkileri war mı warsa öqrenebilrmiyim..
#05.02.2010 21:59 0 0 0
  • bu uzamaxsn yan etkileri war mı peqi _?(=
#05.02.2010 22:02 0 0 0
  • GECE GÜNDÜZ ZIPLA BASKETBOL VOLEYBOL EEE BİRAZDA GENLERİNİ ZORLA UZAR ELBET NE DENEBİLİRKİ BAŞKA
#05.02.2010 23:23 0 0 0
  • ercesu sen 1.65boyun voleybolda şikayet edion bn hem yüzüyorum hem futbol oynıorum futbolda oynıorum ama boyum 1.61
#25.10.2010 12:43 0 0 0
  • yaşıma göre anneme ve babama soruyorum boyum uzunmu yaşıma göre yaşım 13 ama uzun giolar 1.61 arkadaşalara bakıorum hiçde öle değil 40 kişilik bir sınıfta 10. uzunum en uzunu 1.85 çeçen aramızda 24 cm fark var yaşıma göre boyumun uzun veya kısa olduğunu nasıl öğrenebilirim???
#25.10.2010 12:46 0 0 0
  • Bu arada Futbol boy uzatmaz :D
#26.10.2010 15:47 0 0 0