Kastamonu Meslek Yüksek Okulu

Son güncelleme: 09.08.2008 19:19
  • Meslek Yüksekokulu Genel Bilgiler

    Ülkemizin ara eleman gereksinimini karşılamak amacıyla kurulan Meslek Yüksekokullarından biri olan Kastamonu Meslek Yüksekokulu; bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, sanayi ve teknolojiye kalite kazandırmak hedeflerini gerçekleştirmek amacına uygun olarak bünyesinde barındırdığı on farklı programla eğitim ve öğretim vermektedir.

    Okulumuz 11.03.1976 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Yaygın Teknik Öğretim" programı çerçevesinde sadece İnşaat Programı ile açılarak 1982 yılına kadar geçen süre içerisinde, kentimizin çeşitli eğitim kurumlarında eğitim ve öğretimini adeta gezici bir okul gibi sürdürmüştür. 1982 yılında Ankara Üniversitesi'ne bağlanmasıyla birlikte hızlı bir gelişme başlamıştır. Bu gelişme 1986 yılında kent merkezinden 7 km uzaklıkta 600 dekar bir alan üzerine kampüs kurulmasıyla sürmüştür. 2007 yılında Kastamonu Üniversitesinin Kurulmasıyla Üniversiteye bağlanmıştır.

    Şu anda okulumuz, öğrencilerin her türlü gereksinimine yanıt veren, doğayla içiçe, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yapılabildiği, benzerlerinden kolayca ayırt edilebilecek modern bir kampüs içerisinde eğitimini sürdürmektedir. Teknik Programlarımızdan mezun olanlar TEKNİKER, İktisadi ve İdari Programlarımızdan mezun olanlar MESLEK ELEMANI ünvanı almaktadır.

    Teknik eğitimde amaç, işgücü kalitesini geliştirerek üretimde daha verimli duruma gelmeyi sağlamaktır. Toplumumuz için yüksek nitelikte ara eleman yetiştiren Meslek Yüksekokulumuz, bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, evrensel ve çağdaş değerlere katkıda bulunmak, sanayi ve teknolojiye kalite kazandırmak hedeflerini benimsemiştir.

    Sayıları hızla artmakta olan Meslek Yüksekokullarına örnek oluşturabilecek bir yapıya sahip olan okulumuz, eğitim-öğretimi modern eğitimin gereklerine uygun olarak sürdürmek amacıyla bir çok projeyi yaşama geçirmek için yoğun bir çaba içindedir.


    Akademik Kadro

    YRD.DOÇ.DR. HASBİ YAPRAK (MÜDÜR VEKİLİ)
    ÖĞR.GÖR. RECEP BAŞPINAR (MÜDÜR YARDIMCISI)
    ÖĞR.GÖR. NUMAN ÇELİKTEN (MÜDÜR YARDIMCISI)
    YRD.DOÇ.DR. FATMA ZEHRA SAVİ (BÖLÜM BAŞKANI)
    YRD.DOÇ.DR. ÖZKAN ESKİ
    YRD.DOÇ.DR. H.GÜRAN ÜNAL
    ÖĞR.GÖR. REMZİ CİĞERCİ
    ÖĞR.GÖR.MAHMUT KÜÇÜK
    ÖĞR.GÖR.M.SELİM SAĞLAM
    ÖĞR.GÖR. NURİ CANDAN
    ÖĞR.GÖR. HİKMET BAYRAKTAR
    ÖĞR.GÖR. İBRAHİM UYANIK
    ÖĞR.GÖR. KEMAL YAMAN
    ÖĞR.GÖR. ÖZGÜR ALKAÇ
    ÖĞR.GÖR. A.TUGAN ÜNAL
    ÖĞR.GÖR. İ.ANIL ÇOKGÜRSES
    ÖĞR.GÖR. HÜLYA BİÇİCİOĞLU
    ÖĞR.GÖR. BÜLENT ÖZBEK
    ÖĞR.GÖR. ŞULE KILIÇ
    ÖĞR.GÖR. KENAN KILIÇ
    ÖĞR.GÖR. TURGAY SEYDİOĞLU
    ÖĞR.GÖR. BÜLENT YAVUZ
    ÖĞR.GÖR. ALPER İSMAİL GÜRSOY
    ÖĞR.GÖR. AYGÜN SEYHAN KAYAOĞLU
    ÖĞR.GÖR. AHMET KÖBELOĞLU
    ÖĞR.GÖR. YASEMİN OKÇUOĞLU
    ÖĞR.GÖR. ARİF GÖK
    OKUTMAN HATİCE DEMİR
    OKUTMAN AHU GÜLÜMSER IRAK
#09.08.2008 19:19 0 0 0