Dana Böbreği Taze Fasulyeli

Son güncelleme: 15.06.2009 20:14
  • Malzemeler :

    3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
    30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
    1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
    250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış)
    6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
    2 Tatlı Kaşığı Domates Sa

    Hazırlanışı:

    Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir.
    Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp. böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz.
    Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz.
    Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
    Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz.
#10.08.2008 01:25 0 0 0
  • sag ol.
#06.12.2008 22:09 0 0 0
  • tsklerr
#05.04.2009 18:07 0 0 0
  • sagol..
#17.04.2009 21:06 0 0 0
  • eyvallah sagol
#15.06.2009 20:14 0 0 0