Malzemeler :

3 Dana Böbreği (yağları temizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) Tereyağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
250 gr Taze Fasulye (ayıklanmış)
6 Domates (kabukları soyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 Tatlı Kaşığı Domates Sa

Hazırlanışı:

Hazırlanması kolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata ve haşlanmış taze patatesle servis edilebilir.
Bir tencerede tereyağı eritiniz. Köpükleri sönüp yağ kızdığında, böbrekleri koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. Ateşi kısıp. böbrekleri bir kez alt üst ederek 5 dakika daha kızartınız. Tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm lik dilimler halinde kesiniz.
Şarabı tenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak, fasulyeleri ve kızarmış böbrekleri tencereye koyunuz. Yemeğİ 20-25 dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarı yarıya azalana kadar kaynatınız. Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçası ve fesleğeni (istenirse) ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Üstüne maydanozları serpip hemen servis ediniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 597
favori
like
share
by_KaRizMa Tarih: 15.06.2009 21:14
eyvallah sagol
3übirarada Tarih: 17.04.2009 22:06
sagol..
ayrılıkların şairi Tarih: 05.04.2009 19:07
tsklerr
COCO Tarih: 06.12.2008 23:09
sag ol.