Dogal güzellik maskelerı

Son güncelleme: 11.08.2008 00:15
  • Dogal güzellik maskelerı



    1-KIRIsKLIKLARA SALATA MUCİZESİ
    Yarım salatalık (kabuklu), 1yumurtanın beyazı, 2 yemek kasıgı mayonez, 1/2 bardak zeytinyagı. Salatalıgı yıkayın ama kabuklarını soymayın. Ufak ufak dograyıp püre haline getirin. (En kolayı ince ince rendelemek.) Diger malzemeler ile karıstırın. Sabah ve aksam yüzünüze sürerek birkaç dakika bekletin. Ilık su ve pamuk yardımıyla karısımı yüzünüzden temizleyin. En son olarakta cilt tipinize uygun nemlendiricinizi sürün.

    2-KURU CİLTLERE MASKE

    Büyük bir tencerenin yarısına kadar su koyup, ocakta ısıtın. Kaynattıgınız bu suyun üzerine ufak bir madeni kap oturtun. Bu kabın içine de 1 kasık keten tohumu unu koyup, 2-3 misli su ile karıstararak hamur haline getirin. Daha sonra bu hamuru ılık halde yüzünüze uygulayın. Göz çevreniz hariç yüzünüz ve boynunuza sürün. Cildinizde 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Haftada bir kez banyodan sonra uygulayacagınız bu maske ile cildiniz daha yumusak bir görünüm kazanacaktır.

    3-NORMAL VE KURU CİLTLER İcN BESLEYİCİ ELMA MASKESİ

    Kabugu soyulan bir elma, ince ince rendelenir ve 1 yemek kasıgı dolusu krema ile iyice karıstırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 10 dakika etkilemeye bırakıldıktan sonra ılık su ile durulanır.

    4-YAgLI CİLTLER İcİN çöKELEK MASKESİ

    4 yemek kasıgı dolusu çökelek, 10 ml adaçayı, destile suyu, 10 ml gülsuyu, 1 kahve fincanı ılık süt mikserde iyice karıstırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak 30 dakika etkilemeye bırakılır.

    5-YagLI CİLTLER İcİN ZENCEFİL KOMPRESİ

    1 bardak zeytinyagı hafifçe ısıtılır, 1 yemek kasıgı dolusu öğütülmüş zencefil yağa iyice karıstırılır ve 1-2 saat bekletilir. Bu karısımın emdirildigi bez parçaları yüze uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.

    6-KURU CİLTLER İcİN BUgDAY KIRMASI MASKESİ

    100 gr kırılmıs bugday, krem haline gelebilecek ölçüde zeytinyagı ile mikserde karıstırılır. Yüzde 15 dakika etkilemeye bırakılır.

    7-OLGUN CİLTLER İcİN HAVUc MASKESİ

    1 yumurta sarısı, yarım tatlı kasıgı zeytinyagı ve bir tatlı kasıgı dolusu havuç suyu iyice karıstırılır. Yüze, boyuna ve dekolteye sürülerek, 20-30 dakika etkilemeye bırakılır.

    8-YAgLI CİLT İcİN SALATALIK MASKESİ

    Soyulmus salatalıktan kesilen 5 kalın dilim mikserde püre haline getirilir, 2 tatlı kasıgı elma sirkesi ve 2 tatlı kasıgı susam yagı, 1 yumurta sarısı iyice çırpılır ve hepsi mikserde iyice karıstırılır. Yüze ve boyuna uygulanarak, 45 dakika etkilemeye bırakılır.

    9-KURU CİLTLER İcİN AVOKADO MASKESİ

    Olgun bir avokado meyvesi kabuksuz olarak çatalla ezilir ve yarım tatlı kasıgı bal, bir tatlı kasıgı elma sirkesi ile iyice karıstırılır. Bu karısım daha sonra bir yumurta sarısı ile karıstırılır ve içine 3 yemek kasıgı dolusu zeytinyagı eklenir. Cilde 20-30 dakika uygulanması yeterli olur.

    10-OLGUN CİLTLER İcİN YEşİL cAY MASKESİ

    Bir bardak su kaynatılır ve 5 dakika bekletilir. 1 yemek kasıgı dolusu yesil çay eklenerek, 5 dakika demlendirilir, süzülür ve sogumaya bırakılır. Bu arada, 3 yemek kasıgı bademyagı ve 1 yemek kasıgı dolusu çiçek balı iyice karıstırılır. Yesil çay bu karısıma yavas yavas eklenirken karıstırmaya devam edilir. Maske, yüze, boyuna ve dekolteye uygulanır ve 20 dakika etkilemeye bırakılır.
#10.08.2008 17:16 0 0 0
  • Dogal güzellik maskelerin için teşekkürler erenmelek.
#11.08.2008 00:15 0 0 0