Malzemeler.

1 Kg. taze bamya
2 Orta boy soğan
3 Orta boy domates
1/2 Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
1 Çay kaşığı şeker
2 Diş Sarmısak

Yapılışı.
Bamyaları yıkayıp, başlarını külah şeklinde kesiniz. Tencerenin ortasına küçük bütün bir domates koyup etrafına daire şeklinde iki sıra bamyaları diziniz. Diğerlerini üzerine yerleştiriniz. Yağ, sarmısak, tuz, şeker koyarak halka şeklinde kestiğiniz domates ve soğanı diziniz.
1 limonun suyunu ve 2 su bardağı kaynar su döküp kararmaması için üstüne yağlı kağıt kapatınız. Önce orta hararetli ısıda sonra ısısını azaltarak yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğuyunca kağıdını alıp suyunu süzünüz. Yuvarlak servis tabağına ters çevirip suyunu üzerine gezdiriniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 653
favori
like
share
refik Tarih: 24.11.2008 17:33
Tarif için teşekkürler su-perısı
YEREN Tarih: 20.10.2008 12:27
TŞKLER
ilkin1616 Tarih: 17.08.2008 16:33
tebrikelr