Skibbe'yi ilk resmi macinda nasil buldunuz ?

Son güncelleme: 20.08.2008 13:44


  • Şampiyonlar Ligi ön eleme 3.tur maçında kendi evinde Rumen ekibi Steau Bükreş ile 2-2 berabere kalması büyük tepkiler yol açtı. Spor yazarları, maçta 2-0 yenik duruma düşen sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik direktörü Skibbe'yi korkalıkla suçlayıp ağır eleştiriler yaptılar.
    noimage
    Skibbe'nin saha sürdüğü kadro ve oyuna yaptığı müdahaleleri eleştiren yazarların ortak yorumu ise, Skibbe'bin Galatasaray'ın kimyasını bozmuş olması.

    Sahaya 4 tane stoperle çıkan Skibbe'nin kendi evinde bile korkaklık gösterdiğinin üstünde duran yazılarını derledik.



    KEŞKE KADROYU ADNAN SEZGİN YAPSAYDI
    Sarı Kırmızılı takımı gole götürmesi beklenen Hasan, Lincoln, Arda ve Nonda arasında nasıl bir taktiksel bağ bulunduğunu anlamak da zordu... Bütün bunlara bakıp da "Keşke kadroyu Adnan Sezgin yapsaydı!" dememek mümkün mü? O iki yıkıcı golün ardından Cim Bom yine de ayağa kalkmayı başaracak gibiydi. Arda'nın müthiş çabasına Nonda'nın da katılması, Senyor Lincoln'ün biraz oynar gibi yapması golü getirdi. Lincoln'e yapılan açık penaltının verilmeyişi, Cim Bom'um hakem şanssızlığı, hemen ardından Arda'nın sürüklediği müthiş atakta Nonda'nın vuruşunu çıkarışı kalecinin şansıydı... Nonda bunun acısını ikinci yarının başında yine Arda'nın getirdiği topa müthiş kafa vuruşuyla çıkardı. Böylece Milli Takım'ın Euro 2008'deki geri dönüşlerine benzer bir durum doğdu.
    Ahmet Çakır ' Zaman

    SUÇ KESİNLİKLE SKİBBE'YE AİT
    Maç 2-2 bitti. Doğrusunu isterseniz Galatasaray'ın bu maçı 1 farklı da olsa alması lazımdı. Bu beraberliğin galibiyete dönüşmemesinde en büyük suç kesinlikle Skibbe'ye ait. Nedeni çok basit; Türkiye liglerinde topu karşı sahaya taşıyan en iyi üç adamı saha kenarında oturttu. Sabri, Barış ve Ayhan ilk 11'de sahaya çıksalardı sonuç inanın bana çok farklı olacaktı. Bükreş kötü bir ekip değil. Özellikle defansı boylu poslu sırım gibi futbolculardan kurulu. Galatasaray böyle bir defansa hızlı adamlarla saldırmak zorundaydı. Skibbe, korkmuş olacak ki bu üç adamı sahaya süremedi. Bay Skibbe yeni alınmış süper kaleci dedikleri Sanctis'i saha kenarında oturttu. Üstelik her iki futbolcunun moralini bozmalarına rağmen kalktı oyuna Aykut'la başladı. Bu da yanlıştı. O zaman Sanchis'i niye aldınız? Daha çok şeyler var. Skibbe Galatasaray'i iyi motive edememişti. Bu onun göreviydi. Bunda da hatalıydı.
    İsmet Tongo - Fotomaç

    G.SARAY'IN KİMYASINI BOZDU
    Skibbe'nin sistemi ve oyuncu tercihleri Aslan'ın kimyasını bozmuş. Emre Aşık'ı oynatacağım diye Meira'yı ön liberoda oynatarak, maç boyunca takımın bir kişi eksik oynamasını sağladı. Lincoln, oyunda elinden geldiğince iyi niyetliydi ancak hazır olmadığı için istenen seviyede değildi. Nonda, maç öncesi yazımda Monaco'nun forvetiyken çok iyi oynadığını ve G.Saray'da da iyi oynayacağını, gol ve goller atacağını biliyordum, beni utandırmadı. Skibbe, G.Saray'ın geçen seneki maçlarını yeniden seyretmeli.

    Önde agresif oynayan bir G.Saray, her zaman kazanmaya adaydır. Ancak Skibbe'nin Aslan'ı ise son derece korkak olduğu için forvette çoğalamıyor. Onun için de gol pozisyonu az oluyor. Dolayısıyla oyuncuları ve takımını tanıyıp hakim olmalı.
    Rıfkı Soysal - Bugün

    FATURA KESMEK KOLAYCILIK OLUR
    Burada futbolculara veya Skibbe'ye faturayı kesmek kolaycılık olur. Mali darboğazdan yıllardır geçip duran Galatasaray'ın 14 milyon, 20 milyon her neyse o kadar milyon Euro'luk gelirden mahrum kalmasına yol açabilecek bu maç ancak camia halinde kaybedilebilirdi.
    Kanat Atkaya ' Hürriyet

    SKİBBE TAM BİR KORKAK
    Lafı baştan söyleyeyim: Skibbe tam bir korkak. Takım kadroları elimize geldiğinde gözlerime inanamadım. Tam 4 stoper! Tekrar baktım, gözlerimi oğuşturdum ama nafile. Takım kadrosunda yazılanlar doğruydu, baskı hatası da yoktu. Servet, iki Emre, Meira. Hakan Balta ile beş defans oyuncusu. Bize Barcelona çıktı da bizim haberimiz mi yoktu acaba? Çok savunmacıyla iyi savunma yapılır kuralı yıkılalı yıllar olmuş, gol de atmamışız. Galip gelmemiz lazım ama sahaya çıkan takım şaka gibi. Sabri, Ayhan, Barış gibi safkan orta sahalar kulübede otururken, Meira'dan oyun kurması bekleniyor. Tüm bu olan biteni alt alta, üst üste, yan yana yazdığımda denklemin sonunda eşittir Skibbe tam bir korkak. Hangi takımın hocası olduğunun farkına varamayan, hangi tarz bir mücadele içinde olduğunu anlamayan bir korkak. Haber7.com
    Şükrü Kanber - Fotomaç

    BU OYUNCULARI NASIL GÖZARDI ETTİN?
    Skibbe, Emre Güngör'ü sağ bek oynattı. Ne düşündüğünü pek anlayamadım. Skibbe; Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi oynayan bir Sabri vardı. Orta sahada çok iyi görev yapan bir Barış var. Bu oyuncuları nasıl gözardı ettin? Bunlar Galatasaray'a güç katarlar. Sen hem Sabri'yi hem de Barış'ı görmezlikten geldin. Bana kalırsa her ikisi de Galatasaray takımının direkt oyuncularıdır. Sakatlıkları yoksa Sabri sağ bekte, Barış orta sahada her zaman görev yapar ve çok iyi oynarlar. Sen bunu görmedin. Ama bundan sonraki maçlarda inşallah görürsün'
    Turgay Şeren ' Akşam

    KATİL SKİBBE!
    Skibbe, Galatasaray'a teknik direktör olduğunda herkesin ortak kanaatı alınabilecek en kötü hocanın Galatasaray'a getirilmiş olmasıydı. Skibbe bu takımla bir hazırlık maçı yaptı. Bu maçlarda bile sahaya böylesine abuk sabuk bir kadro sürmedi. Kendi sahamızda oynadığımız maça 5 stoperle çıkmak ve bunlardan birini ön liberoda oynatmak nasıl bir iştir, anlayan varsa beri gelsin... Portekiz Milli Takımı'nın stoperini ön liberoda oynatıyorsun ve sürekli hata üstüne hata yapan Emre Aşık'a savunmanın göbeğini teslim ediyorsun.
    '.
    Galatasaray Bükreş'te ne yapar kestirmek mümkün değil. Galatasaray orada oynayacağı maçı rahat kazanabilir ama böyle kurulmuş bir takımla değil. Bugunkü maçın katili Skibbe dedik. Oyunculara baktığımızda Nonda, Lincoln ve Arda'dan gerisi hava cıva.. Ama başta söylediğim gibi kabahat onların değil, kabahat Skibbe'nindir.
    Aziz Üstel ' Star

    RAĞMEN!
    Galatasaray Şampiyonlar Ligi umutlarını sürdürdüyse, bunun adını 'rağmen' koymak lazım. Aslında rağmenlere rağmen desem de olur. Skibbe yanlışlarından, sahadakilerin defolarına kadar, bir dolu rağmen. Ama devam eden şans. Bu kulüp tarihi başarılara imza attığı her dönem, olağanüstü iki beke sahipti. Candemir, Aydın, Ekrem zamanından geliniz... Ünsal, Akyel, Penbe, Perez hatta Davala ilk aklıma gelenler. Şimdi bu yapı var mı peki? Yok. Niçin? Skibbe uyanamadığı, uyandıran da olmadığı için.
    Oğuz Dizer - Fanatik

    FUTBOL BİR-İKİ ADAMLA OYNANMAZ
    Dün gece Avrupa şampiyonu apoletli Galatasaray, turu zora sokacak bir sonuçla sahadan ayrıldı. Sonuçla birlikte oynanan futbol da çok düşündürücü. Arda, Nonda ve Servet dışında sahada ne yapmak istediğini bilen bir tek oyuncu yok. Hele bir de böyle maçlara mağlup başladınız mı geride kalan dakikalar acı veriyor. Önce Aykut'un büyük hatası, sonra da ancak halı sahalarda görülen bir taç atışı golü Galatasaray'da tüm dengeleri bozuverdi. Meira bu takıma defansın göbeğinde oynasın diye alındı. Niye ön libero oynadığını anlamak mümkün değil. Emre Güngör kaç defa sağ bek oynamış o da belli değil. Ama asıl üzen ve Galatasaraylılar'ı kahreden Lincoln'ün durumu. Türkiye'de bir yıldır oynuyor, geçen sezonki ilk maçlar dışında Lincoln diye bir futbolcu yok. Ya fizik olarak yok ya da teknik olarak yok.
    Ahmet Çakar - Sabah

    BEYNİ FELDKAPM KADAR 'KÖHNE'YMİŞ
    Skibbe tünelden çıktı, ilk kez ayak bastı Sami Yen'in çimlerine. Gri takım elbise, içinde beyaz gömlek ile yakışıklı, aynı zamanda karizmatik görünüyordu. G.Saray'ın saha dizilişini görünce anladık ki, Skibbe'de görüntü iyi ama beyni Feldkamp kadar 'köhne'ymiş.

    G.SARAY, 15 milyon Euro değerinde çok kritik maça çıkıyordu. Sadece 2 hazırlık maçında 45'er dakika savunmada oynayan Meira, bu kez ön libero. Koskoca Stuttgart'ın kaptanı dün sahada etkisiz eleman gibiydi. Skibbe, 'Kalli'vari bir uygulamayla Meira'yı sıradanlaştırdı. Savunmanın sağında Sabri yerine Emre Güngör tercih edilince G.Saray 5 stoper ile Steaua'nun karşısına çıktı. 5 stoperli takım sahada pas iletişimini kaybedip hantal bir yapıya büründü.
    Kadir Çetinçalı - VatanHaber7.com

    VAY BE!!! ALMAN SKİBBE...
    Korkunu bu kadar belli etmeye, orta alanda yaratıcı elemanlardan savunma adamları adına feragat etmeye kalkarsan bedelini böyle ödersin.

    Yarısı defans, yarısı atak felfesine sahip bir takımla hem de evinde rakibine ürktüğünü hissettirirsen 13. dakikada 2-0 yenik duruma düşersin. Hücumcu Nonda, Lincoln, Hasan, Arda ve defansta stoperler Emre Güngör, Emre Aşık, Servet, Meira, Mehmet Topal ve Hakan Balta. Nerede oyunun iki tarafını da oynayabilecek bir Ayhan? Meira, bu akşam için hazır mı? Bırakalım hepsini, bitik Hasan Şaş ve Lincoln ile, haziran ayının egosuyla şişik Mehmet Topal ve takım haliyle hazır olmayan bir Galatasaray.
    İlker Yasin - Hürriyet

    BİR KARTOPU GİBİ
    Dünkü maçın ikinci yarısını gördükten sonra Hagi-Lincoln-Arda karşılaştırması çoğu futbolsever için yerinde durmayabilir. Ama arkadan destek almayınca Hagi'nin de yapabilecekleri kısıtlı olurdu. Galatasaray'ın önce bunu çözmesi gerekiyor. Şunu da söylemek lazım ki Skibbe'nin yaptığı Topal Barış değişikliği de bu duruma hiç fayda sağlamadı.

    Bu bir kartopu gibi. Geriden yardım alamayınca hücum gücü zorlanıyor, onlar yorulunca savunmanın işi daha da zor oluyor. Sorun büyüyor, büyüyor. Galatasaray bunu yaşadı dün gece. Ve çözülmesi acilen gereken de bu. Gariptir hepimiz gol sıkıntısı çekeceğini düşünüyorduk ama Nonda girdiği 3 pozisyondan 2 gol çıkararak bunu bir sorun olmaktan çıkardı. Arda'yla birlikte evsahibi adına maçın yıldızı da o.
    Mehmet Demirkol ' Milliyet

    ALLAH KELAMI GİBİ BİR ŞEY
    Skibbe ikmale kaldı! Dersini iyi çalışmadığından, korkusunu yenemediğinden... Hazırlık maçlarında otuz kişi deneyen Skibbe sonunda tombala yoluyla takım kurdu. Böyle olacağı da belliydi. Kendi sahanda altı defans adamını sahaya sürersen, Hasan Şaş ve Arda'yı kanatlarda tutarsan, idmanda gölgesi gözükmemiş Lincoln'ü bom boş orta alana itersen rakip de gelip senin göbeğine oturur, ümüğünü sıkar!

    Bu maçların olmazsa olmazı kendi sahanda gol yemeyeceksin! Bu Allah kelamı gibi bir şey. Galatasaray ilk 13 dakikada bir değil iki felaket gol yedi, sonra da altından kalkamadı! Bu sonu hazırlayan üç kötü adam var; Skibbe, Aykut ve Fransız hakem Laurent Duhamel!
    Osman Tanburacı ' Yeni Şafak

    SKİBBE FELDKAMP'IN KOPYASI
    Geçen sezon, Feldkamp'ın bazı oyuncuları olmayacak yerlerde oynatması çok eleştirilmiş ve saha içine de iyi yansımamıştı. Ve bu durum, Feldkamp'ın yaşına varana dek giden, futbol dışına çıkan eleştirelere dönmüştü. Fakat, gelen gideni aratacak galiba. Skibbe, ilk maçına Feldkampvari bir kadro ile çıktı. Tamam, oyuncuları, takımı ve ülkeyi tanıması zaman alacak; ama dört stoperi aynı anda ve verimli olmayacakları belli iken oynatmak, işin açıkçası 'Skibbe korkak mı, yoksa çok tecrübesiz mi?' sorusunu akıllara getiriyor. Ayhan, Sabri ve Barış kenardayken, çıkan kadroya 'doğru' demek zor. Kaldı ki biri sağ bek oynamış, diğeri de orta saha . Skibbe, bu iki bölgeyi sotperlerle oynamaya çalıştı. Rakibin kalabalık orta saha ile beraberliğe oynadığı maçta, Meira orta saha oynamaz.
    Hakan Ünsal ' Star

    TURU GEÇMESİ İMKANSIZ GİBİ
    Galatasaray, Romanya'da turu geçebilir, fakat dün akşamki Galatasaray'ın bunu başarması imkansız gibi bir şey. Galatasaray'ın defans yapacak, iyi futbol oynayacak, gol atacak bir kadroya sahip olduğu tartışılmaz. Ama yine de 2-0 geriden gelip, maçı kurtarması Galatasaray'ın bir silkinme sebebi olabilir. Fakat her şeye rağmen şu bir gerçek ki Galatasaray'ın işi çok zordan da öte.

    Şartlar ne olursa olsun Galatasaray'ın sezonu açtığı günden bugüne çok ciddi bir çalışma ve planı olmadığı da ortada. Galatasaray çok önemli günlerde bazı umutsuzlukları umuda çevirmesiyle büyüyen bir takımdır. Beklentimiz de budur. Son söz, Galatasaray iyi top oynamalı ve daima top oynamayı düşünmeli, turu ancak böyle kazanabilir.
    Mustafa Denizli ' Milliyet

    ŞAŞIRMADIM DESEM YALAN OLUR
    İyi bir hazırlık dönemi geçirmeyen ve transferde de beklediği atağı yapamayan G.Saray'ın Steaua Bükreş önünde zorlanacağı gün gibi aşikârdı. Üstelik G.Saray'daki sakatlar ordusunda hatırı sayılır isimler de vardı. Ümit, Orkun, Linderoth, Aydın, Mehmet Güven, Uğur ve Serkan'ın yokluğu önemli eksikliklerdi. Ama yine de Skibbe'nin elinde Ayhan, Sabri ve Barış gibi hazır askerler de vardı. Alman'ın sahaya sürdüğü 11'i görünce şaşırmadım desem yalan olur.
    Zafer Ertem - Fotomaç

    SKİBBE DE MUCİT ÇIKTI
    Euro 2008'de Milli Takım'la yarı final oynayan Sabri ile Ayhan kulübede oturuyor.. 2004'te final, 2006'da dünya dördüncüsü olan Portekiz'in savunma göbeğinde görev yapan Meira ön libero oynuyor. Stoper Emre Güngör sağ bekte görev yapıyor.. Steaua maçına Galatasaray tam dört stoperle çıkıyor. Bu takımı kim yaptı? Tabii Skibbe..
    Haber7.com
    Biz Kalli'ye mucit diyorduk, Skibbe daha mucit çıktı. "Giden geleni aratır" derler ya Galatasaray Skibbe ile uzun maratonda çok saçbaş yolar; Kalli'yi arayacağı günler yaşar. Oyuncuların yerini değiştiren ve maceraya yelken açan Skibbe ne kadar çapsız bir hoca olduğunu daha ilk ciddi maçtan itibaren belgeledi.
    Levent Tüzemen - Sabah

    STEAUA'DAN KORKMUŞ
    Skibbe belli ki Steaua'dan korkmuş. Çıkardığı kadro bunun aynasıydı. Alman teknik adam uzun boylu rakibini geride Emre Aşık-Servet, önlerinde Mehmet-Meira ile durdurmayı planlamıştı. Plana ilk çomağı Topal ile Meira'nın kötü bir performans çizmeleri soktu. Kaldı ki bu planın işlemesi kanatlara bağlıydı. Oysa G.Saray yıllardır stoper ya da orta saha oyuncularından devşirme beklerle oynuyor. Bu yüzden de oyun ritmini tutturamıyor.
    Orhan Balal - Bugün

    İŞ BÜKREŞ'E KALDI!
    Galatasaray rövanş için iyi bir skor elde edemedi. Futbol olarak da çok etkili olamadı. Ancak, zaman zaman parlayan futboluyla eksiklerinin de takıma girmesiyle sezon için iyi sinyaller verdi. Önemli olan bu anları daha uzun sürelere yaymak tabi ki. Galatasaray'a bu sabrı göstermek lazım. Sonuç olarak her şey de bitmiş değil. Futbol sürprizlerle dolu. Dün gece böyle bir turnuva için hiç bir rakibin kolay lokma olmayacağını gördük. Umarız Cim-Bom da Bükreş'te Romenlere bu işin kolay olmayacağını gösterir.
    Hasan Tankaya - Fotomaç

    TURU ROMANYA'DA GEÇEBİLİR
    Steau Bükreş'in iki akın bile olmayan pozisyonda bulduğu gollere rağmen Galatasaray eksiklerinin dönüşüyle turu Romanya'da geçebilir. Böylesine formsuz bir Galatasaray'ın karşılaşma oynamayacağını ve Rumenlerin bu kadar şanslı olmayacağını varsayarak Şampiyonlar Lig'ine daha yakın olduğumuzu düşünüyorum.
    Ömer Ural Kükner ' Akşam

    HAYRET ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
    Bizi hayrete düşüren ise, Skibbe'nin Ali Sami Yen'de değil de, Bükreş'te maç oynuyor anlayışıyla çıkarttığı takım oldu. Kaleci hata yapabilir, Servet uzaklaştırmak istediği topu o anlık yanlış vuruşla rakibe verebilir ama maç analizi yapan teknik adam bu kadar stoperle, üstelik de kendi sahasında nasıl maça çıkar, buna hayret etmemek mümkün değil.
    Can Çobanoğlu ' Fanatik
#14.08.2008 11:26 0 0 0
  • bence feldampin aynisi gibi bir sey
#14.08.2008 11:33 0 0 0
  • Skibbe Bence Çok Doğru Bir Taktikle Çıktı Sahaya..Ama Motive Edemiyor O Ayrı
#14.08.2008 11:35 0 0 0
  • meiranin yeri oynadigi yermiydi?
#14.08.2008 11:36 0 0 0
  • Meira Marquez Tipi Bir Stoper Tekniği Yüksek Artık Öyle ''Kalas'' Gibi Olmuyor Stoperler Topla İki Adım Koşabilmes Bekleniyor ARtık Tabi FB De Öyle Adam Olmadığı İçin Bilmezsin O Ayrı
#14.08.2008 11:41 0 0 0
  • gordun dunge oynadiginiz maci dua edinde sahanizdadi mac yoksa daha feci olurdu mac
    ama bakalim bucres"te nasil oynayacaksiniz
#14.08.2008 11:47 0 0 0
  • Bükreşte Kalede De Sanctisi Görmekten Korkuyorum Sadece..
#14.08.2008 11:49 0 0 0
  • zenciliginimi
#14.08.2008 13:16 0 0 0
  • Eskitoprak Zenci Derken ?
    Adamın Zencilikle Bir Alakası yokki
#15.08.2008 12:06 0 0 0
  • biliyorum arkadasim
#15.08.2008 14:05 0 0 0
  • Umarım Hatasını Anlayıp Onlara Bükreş'te Dersini Verir Junior Feldkamp :)
#15.08.2008 21:51 0 0 0
  • Junior Feldkamp
    cok guzel yakisti
#16.08.2008 07:45 0 0 0
  • eskitoprak Feldkamp a yaşlı diyenler 70 yaşında birini getirdiler takımın başına yanlış hatırlamıyorum demi skibbede daha alışma arifesinde transferler geç geldi sakatlar çok vede en önemlisi bi hata varsa bireysel değildir bütün takımındır gerçi sende biliyon ama açtığın konunun ana fikri kedi ulaşamadığı ete mındar dermiş gibi bişey olmuş benim fikrimide sorarsan bekle gör bunun için daha çok erken
#17.08.2008 16:45 0 0 0
  • evet biz getirdik ama euro 2008 sampiyon olan takimin basinda olani getirdik
    gorecegiz
#18.08.2008 07:13 0 0 0
  • qayeT İyi Bir TaqTiqTi FuTBoLcuLaR BaSaRıLı oLamiyoSa aDam NapSn ?
#18.08.2008 07:55 0 0 0
  • e birazda oyuncularinizi degitirmeniz lazim
#18.08.2008 07:58 0 0 0
  • Eskitoprak Biz paramızLa DeğiL YüreğimizLe oynuoRz o aDamLaR koLaY Deişmez ;)
#18.08.2008 08:19 0 0 0
  • dede olduklari zaman'da oynarlar artik
#18.08.2008 09:51 0 0 0
  • eskitoprak o oyuncuların büyük kısmı sizin elinizden şampiyonluğu aldı unutma o ilk resmi maçtı takım düzelecektir 34 maç sonunda görecez başarılıyı başarısızı
#18.08.2008 18:43 0 0 0