Malzemeler:

3 Yemek kaşığı -Susam
2 Su bardağı -Su
1 Su bardağı -Bütün Ceviz
4 Su bardağı -Pekmez
2 Su bardağı -Kuru incir

Yapılışı:

-Öncelikle kuru incirlerin her birini dörde bölelim ve bol ılık suda yıkayıp, süzdürelim.
-Öte yandan orta boy bir tencerenin içine su ve pekmezi birlikte koyalım.
-Bir tahta kaşıkla karıştırıp, ocağın üstüne oturtalım, altını açalım.
-Pekmezli su kaynamaya başlar başlamaz incirleri içine ekleyelim.
-Hep birlikte 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
-Sonra altını söndürüp susamı ve ceviz içlerini ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırıp, soğumasını bekleyelim.
-Orta boy bir kavanoza doldurup, ağzını sıkıca kapatalım.
-Ya buzdolabında ya serin, ya da güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1582
favori
like
share
GS2004 Tarih: 14.08.2008 18:27
paylasim icin tesekkürler Peri