Malzemeler ·

3 bardak elenmiş mısır unu,
· 5 su bardağı su, ·
4 adet ev yufkası,
· bir bardak ceviz içi,
· margarin veya tereyağı.

Hazırlanışı:

Su tencereye konulur, kaynamaya bırakılır. Elenmiş mısır unu kaynamakta olan suyun içine konularak karıştırılır ve koyu bir kıvamda pişirilir. Pişen hamur bir tepsiye dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir. Bir havanda dövülmüş olan ceviz tepsideki pişmiş hamurun üzerine serpilir. Cevizlerin üzerine daha sonra da toz şeker serpilir. Tavada kızdırılan margarin ya da tereyağ halışganın üzerinde gezdirilir. Dilim dilim kesilerek servise sunulur, afiyetle yenir. Halışganın üzerine istenirse, şeker yerine pekmez de ilave edilir veya bir su bardağı süt ilave edilerek yenilebilir.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 376
favori
like
share
nalus Tarih: 02.09.2008 13:41
halışga ilgimi çekti hangi yöreye ait bu verdiğiniz tarif.
ayrıcada teşekkürler.