Kum kek

Son güncelleme: 18.03.2006 23:46
  • Malzemeler:
    4 yumurta,
    2 su bardağı toz şeker,
    1 paket erimiş margarin,
    1 paket kabartma tozu.
    2,5 su bardağı un..
    orta boy ölçüde yuvarlak kek kalıbı,
    istenirse iri dövülmüş ceviz.

    Yapilisi:
    oda sıcaklığındaki yumurtalar şekerle birlikte 10 dakika çırpılır.Eritilip soğumuş margarin eklenir.Un ve kabartma tozu eklenip karıştırılır.Arzuya bağlı istenirse ceviz eklenip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülür.175 derecelik bir ısıda,45 dk pişer.

    Servis Önerileri:
    Fırından çıktığında pudra şekeri ile kaplanabilir.

    Püf noktalri:
    175 derecelik bir ısıda,45 dakida pişer.Bu kekin dayanma süresi uzundur,kolay bayatlamaz ve ağızda erir.
#02.01.2005 19:04 0 0 0
  • Yapmış olduğun hizmetten dolayı teşekkür ederim
#06.01.2005 10:16 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım...
#06.01.2005 19:05 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim
#07.05.2005 01:55 0 0 0
  • tesekkurler dostum
#08.06.2005 02:29 0 0 0
  • Çabuk bayatlamama olayı süper....
#06.09.2005 01:51 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 19:41 0 0 0
  • Ellrine sağlık mardinli kardeşim [
#21.09.2005 23:34 0 0 0
  • Ellerine ve emeklerine saglik
#27.09.2005 12:43 0 0 0
  • sağol arkadaşım eline sağlık
#23.11.2005 16:07 0 0 0
  • çok teşekkürler mutlaka deneyeceğim
#23.11.2005 19:01 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN
#25.12.2005 14:37 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:32 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:41 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • ellerine saglik
#18.03.2006 23:46 0 0 0