Gereçler:
Yarım kg tel kadayıf
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
6 adet yumurta
Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli olanları almak gerekir. Tatlının önce şerbetini hazırlayın. Suyu ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şerbet, kıvam kazanıncaya dek kaynatın. 3-4 damla limon sıkıp, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, kadayıf dolmalarını sarmaya geçin. Kadayıftan avucunuzun içini kaplayacak kadar parçalar koparın. İçine toz şeker kattığınız dövülmüş ceviz ya da fındık içinden bir tatlı kaşığı kadar koyun. Dolma sarar gibi kadayıfı sarın. İçinden fındıkları düşmesin diye, sararken yanlarını da kapatın. Sardığınız kadayıfları bir tepsiye dizin. Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve iyice çırpın. İçine bol sıvıyağ koyduğunuz kızartma tenceresini ocağa alın. Dolmaları yumurtaya iyice bulayıp, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kızaran kadayıf dolmalarını soğumuş şerbetin içine atın. Tatlılar, şerbetini iyice çekince servis tabağına alın. Kadayıf tatlısını sıcağa yakın ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 956
favori
like
share
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:25
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
liamsi Tarih: 21.03.2006 01:22
Emeğiniz için sonsuz teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:19
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
ens_selman Tarih: 29.12.2005 02:19
[COLOR=orangered]emeklerin için teşekkür ederim kardeşim Allah razı olsun
masarac Tarih: 29.12.2005 02:00
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 17:49
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 07.12.2005 21:08
eline emeğine sağlık
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:50
tessekurler
Numberone Tarih: 30.09.2005 14:16
Ellerine saqLık : ) :70: