Gereçler:
1 paket- 250 gr. margarin,
1 çay bardagi sivi yag,
1 yumurta sarisi,
1 yemek kasigi yogurt,
1/2 çay bardagi sirke, 1 paket kabartma tozu,
1 yemek kasigi toz seker,
1 tatli kasigi tuz,
alabildigince un
Yapılışı:
Oda sicakliginda yumusatilmis margarin, sivi yag,yogurt, seker, sirke, yumurta sarisi, tuz, kabatma tozu, karistirilir. Un eklenir.

Kulak memesi kivaminda hamur yogurulur. 1/2 saat üzeri kapali dinlendirilir. Merdaneyle açilir.(yaklasik 1/5 cm kalinliginda)Çesitli sekillerde kesilir, üzerine yumurta sürülür, çörek otu veya susam serpilir.Orta isili firinda pisirilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Hamur gevrek oldugu için tepsi iyice sogumadan servis tabagina almayiniz. afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 694
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:52
Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:26
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 04:13
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 15:15
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 05.12.2005 00:57
teşekkürler tarif için
keto_41 Tarih: 12.10.2005 06:43
TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
Numberone Tarih: 30.09.2005 14:48
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 15:03
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:11
Ellerine emeklerine saglik