Gereçler:
2 bardak pirinç
5-6 adet bıldırcın
2 büyük domates
1yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1. Bıldırcınların tüylerini ve içlerini temizleyip yıkayın. Üstlerini tuz ve karabiberle ovun. Kızdırılmış yağda çevire çevire pembe renkte kızartın. 1 bardak sıcak su katın ve kısık ateşte veya fırında yumuşayana dek pişirin. Bıldırcınları bir kaba çıkartın.

2. Bıldırcıların kalan suyuna 3 bardak su ekleyin; ayıklanmış ve doğanmış domatesleri 1 kaşık tereyağıyla biraz tuz katın. Kaynamaya başlayınca, ayıklanmış ve yıkanmış pirinci salın. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişirin. 30 dk demlendirin.

3. Pilavı bir tabağa boşaltın. Üzerine bıldırcınları koyup servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 627
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 28.04.2008 16:15
tşk
COCO Tarih: 19.04.2008 14:21
Oh olsada yesek mardinli.Tesekkür.
liamsi Tarih: 19.03.2006 10:55
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 17:37
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:00
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 21:23
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:52
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 11:55
Ellerin dert görmesin mardinli teşekkürler
dostbildiklerim Tarih: 10.01.2005 13:30
Ellerine Saglik Tesekkürler