Gereçler:
1200 gramlık iki ördek
300 gr yeşil zeytin
150 gr mantar
150 gr jambon
6 diş sarmısak
2 küçük soğan
1 bardak sek beyaz şarap
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1. Zeytinleri çekirdeklerinden çıkartın. Kaynar suda 5 dakika bırakıp süzün.
2. Ördeğin ciğeriyle katısını, mantarı ve jambonu küçük parçalara doğrayın. Tavaya bir kaşık yağ koyup jambonu 1-2 dakika çevirin. Sonra sakatatı katın, karıştırarak hafifçe kavurun. Sarmısakları da içine koyup pembeleştirin. Bu karışımı bir kaba alın, aynı yağda mantarları sote yapın. Hepsini karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın. Zeytinlerin yarısını bu içe ekleyin.
3. Bu karışımı, ördeklerin içine doldurun. Daha önce açıkladığımız gibi, açık kalan kısmı dikerek kapatın. Kalan yağda ördekleri kızartın. Yağını boşaltıp tencereyi temizleyin. Ördeklere tuz ve biber serpin. Tencereye ayıklanmış soğanı ve şarabı koyup ağzını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika kaynatın. Ördekleri altüst yapın ve kalan zeytinleri katarak 15 dakika daha pişirin.
4. Ördekleri sıcak servis tabağına yerleştirin, çevresine zeytinleri koyup kalan sosla birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 373
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:00
Ellerine emeğine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:38
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:44
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
keto_41 Tarih: 12.10.2005 03:54
ellerine saglik tessekur ederim usta
dostbildiklerim Tarih: 28.09.2005 11:04
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:50
Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 12:03
Ellerin dert görmesin teşekkürler