Gereçler:
900- 1000 gramlık iki ördek yavrusu
2 orta boy havuç
2 orta boy soğan
1 küçük kereviz
1 bardak beyaz sek şarap
1 kadeh kanyak veya brandy 3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Tuz-biber
500 gr şeftali kompostosu

Yapılışı:
1. Temizlenmiş ödekleri tereyağı, tuz ve karabiberle sıvayın. 20 dakika önceden fırını 6-7 termostata ayarlayın. Fırın kabına doğranmış soğan, havuç, kereviz ve ördekleri yerleştirin. Şarabı aynı ölçüde suyla karıştırıp içine katın ve fırında 45-60 dakika pişirin. Ördekleri çıkartıp dört parçaya bölerek servis tabağına yerleştirin.
2. Kalan sebzeleri de suyuyla birlikte bir kaba boşaltın. Biraz daha su ekleyip 10 dakika kaynatın. Şekerle sirkeyi kaynatarak karamelize yapın. Azar azar sosa karıştırıp sonra da süzgeçten geçirin. Bu sosun içine kanyak ve şeftalileri koyup 5-6 dakika tıkırdatın.
3. Şeftalileri ördeklerin üzerine ve yanlarına yerleştirin. Sosun içine kalan tereyağını katın ve sosiyere boşaltıp ördekle birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 807
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 21:37
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:28
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:50
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:30
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
casper Tarih: 28.11.2005 22:42
ellerine sağlık
SU-PERISI Tarih: 28.11.2005 10:08
tarfiniz için teşekkürler elinize sağlık
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:25
ElLeRiNe sAgLiK....


TaRiF iCiN sAgOl
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 13:36
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 10:30
Ellerine saglik arkadasim