Gereçler:
1 Bardak Fındık
1 Bardak Kuru üzüm Yarım bardak toz şeker
2 adet yumurta akı
Yapılışı:
Fındıkları irice rondodan geçirin.Fındık , üzüm ,şeker ve yumurta aklarını kaşıkla iyice karıştırın. Bir tatlı kaşığı ile tepsiye kaşık kaşık koyun. 180C fırında on dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alın.
Servis Önerileri:
Kukiler soğuduktan sonra yarılarını eritilmiş çikolataya batırıp servis yapabilirsiniz.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Tepsinin zeminine yapışmaması için tepsilon (teflon pişirme kağıdı) kullanılırsa iyi olur. (Marketlerde satılıyor.) Yumurtalar ne kadar küçük olursa o kadar iyi oluyor. Eğer yumurta büyükse tek yumurta akı kullanabilirsiniz. Saklarken kapaklı kutuda saklamayın kurudukça güzelleşiyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 611
favori
like
share
sakin75 Tarih: 04.07.2006 10:54
teşekkürler
liamsi Tarih: 19.03.2006 00:01
Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 01:38
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 03:42
Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 16:38
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
Numberone Tarih: 30.09.2005 15:15
Emeqin ve eLine saqLık saoL !
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 14:55
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 27.09.2005 13:27
Ellerine ve emeklerine saglik
PALADAYI Tarih: 24.09.2005 08:44
Ellerine sağlık mardinli kardeşim