Mide Fıtığı Belirtileri

Son güncelleme: 19.08.2008 09:46
  • mide fıtığı - mide fıtığı belirtisi - mide fıtığı nasıl anlaşılır - mide fıtığı şikayetleri

    Karın içi basıncının artması gibi çeşitli sorunlar mide kaslarının gevşemesine ve böylece mide üst kısmının göğüs boşluğuna doğru kaçmasına sebebiyet verdiğinden dolayı mide fıtığı meydana gelmektedir. Mide fıtığı çoğu kez bir rahatsızlığa sebep olmasa da reflü gibi mide hastalıklarına yol açtığı zaman tehlikeli olabilmektedir.
    Mide fıtığı hayati bir tehlike arz etmese de yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak fıtık çeşitli mide hastalıklarının görülmesinde etkili oluyorsa muhakkak kontrol altında tutulmalı gerekirse cerrahi işlemlere başvurulmalıdır. Aksi durumda hayati tehlike söz konusu olabilir.
    Mide fıtığı belirtilerinden bahsedecek olursak göğüs kemiği altında yanma hissi, ağza acı su gelmesi, beslenme esnasında tüketilen gıdaların parçalar halinde ağza gelmesi, boğazda ağrı hissi, geceleri uykudan uyandıran öksürmeler, boğulma hissi, sesin kısılması gibi şikayetlerdir. Bu şikayetler mide fıtığının belirtileri arasında en çok rastlananlardır. Bu tür şikayetler yaşıyorsanız mide fıtığı tedavisine başlamalısınız.
#19.08.2008 09:46 0 0 0