Terbiyeli Haşlama

Son güncelleme: 11.11.2008 22:40
  • MALZEMELER

    1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
    10 Su Bardağı Su
    4 Patates
    2 Havuç
    7-8 Arpacık Soğanı
    1 Küçük Kereviz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    5-6 Karabiber Tanesi
    1 Çorba Kaşığı Un
    3 Yumurta
    1 Limon Suyu
    Tuz

    YAPILIŞI
    Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.
    Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.
    Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşten alın.
#19.08.2008 11:02 0 0 0
CAF CAF foto
  • BU YEMEĞE BAYILIRIM ELİNE SAĞLIK
#14.09.2008 14:15 0 0 0
  • karnm ajıkdı flla^^
#14.09.2008 14:24 0 0 0
  • Ellerinize sağlık.
#11.11.2008 22:40 0 0 0