Malzemeler:

1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin ( oda sıcaklığında eritilmiş)
2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısını ayırın )
1 paket vanilya
birkaç damla limon suyu
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
alabildiğince un

Harç için:

2 su bardağı incir reçeli ( kurutulmuş incirleri şeker ile kaynatarak da elde edilebilir)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tarçın

Harcın Yapılışı:

Rondonun içine reçeli,cevizi ve tarçını koyarak
koyu bir kıvam elde ediniz.

Yapılışı:

Şeker,süt,sıvı yağ,margarin,yumurta,vanilya,limon suyu ve unu ekleyerek bir hamur elde ediniz.4/3 Hamuru ,turta kalıbına turta kalıbının şeklini kapatacak şekilde iyice yayınız.Yaydığınız hamurun içine incirli harcı dökünüz.kalan 4/1 hamurla uzun çubuklar oluşturunuz ve koyduğumuz harcın üstüne karşılıklı bir şekilde diziniz, son olarak da ayırdığımız yumurtayı çubukların üzerine sürünüz,200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz..Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekerini eleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share