Malzemesi:

150 gr. Yeşil Makarna (ıspanaklı)
1 Bardak Mantar
1 soğan
150ml su
50 ml süt
2 Kaşık Un
İnce kıyılmış, yeşil soğan maydonoz, dereotu,tuz biber
2 Yemek Kaşığı sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı tereyağ


Hazırlanışı:
Makarnaları suda haşlayalım.
Soğanları ince ince doğrayıp 2 kaşık sıvı yağla tavada kavuralım.
Soğanlar pembeleşince mantarları ince ince doğrayıp soğanlara ekleyelim..
Başka bir kap
ta su, süt ve unu telle karıştıralım. Baharatları içine ilave edip tekrar karıştıralım.
Bu karışımı tavada pişen mantarlara ekleyip karıştıralım.
Mantar sosu kaynamaya başlayınca altını kısalım.
Pişen makarnaları süzgeçe alalım. Bir kaşık tereyağını tencerede
kavurup süzdüğümüz makarnayı ekleyelim. Karıştırıp ocaktan alalım.
Makarna tabağına makarnayı, üzerine mantar sosunu dökerek sıcak sıcak servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 412
favori
like
share
bturgan Tarih: 09.09.2008 16:10
hemen deniycem, ellerine sağlık kardeşim
SU-PERISI Tarih: 24.08.2008 13:18
Güzel tarifin için saol Nerqishcigim,emegine saglık.