Malzeme

2 adet Yeşil Biber
2 adet kırmızı biber
4 domates
2 patlıcan
Kekik, karabiber, tuz
1 diş sarımsak
1 Şeker kaşığı Limon
1 bardak zeytinyağ
1 kase kuşbaşı et (olmasa da olur) (veya tavuk, köfte de koyabilirsiniz)


Yanında Bulgur Pilavı
Mevsim Salatası / Cacık ile servis yapabilirsiniz.


Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayıp yarım
saat tuzla suda bekletelim.
Geriye kalan tüm malzemeleri ince ince doğrayalım.

Patlıcanları süzüp tekrar yıkayalım ve temiz bir
bezin üzerinde kurutalım.

Fırınımızı 180 dereceye alalım.

Zeytinyağına kekik, karabiber, tuz ve limonu
ekleyip iyice karıştıralım. Sarımsakı 2 ufak parçaya bölüp ekleyelim.
(Tad vermesi için)

Fırına dayanıklı cam kaba önce patlıcanlanları
sonra biberleri ve kuşbaşı etimizi dizelim, üzerine
zeytinyağını dökelim ve 20 dakika fırında pişirelim..

Cam tepsiyi fırından alıp üzerine domatesleri
koyalım eğer gerekiyorsa biraz daha yağ veya yarım
çay bardağı su ekleyip tekrar fırına sürelim.
Yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten sonra fırından alalım.

İsteğe göre bulgur pilavı ve cacık ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 367
favori
like
share
mollycan Tarih: 08.09.2008 13:16
yarinda bunumu pisirsem:20::85:
SU-PERISI Tarih: 24.08.2008 13:16
Eline saglık yogurt ve pilavla ne güzel olur.