Malzemeler:
150 gr. Tereyağ
150gr. Şeker
1 Pak. Vanilya
4 Yumurta
300gr. Un
1 Pak. Kabartma tozu
3 Yemek Kaşığı Süt
1 tutam tuz


1 Kavanoz Vişne (+suyu)

1 Paket Vanilyalı Pudding
1 Paket Çikolatalı Pudding

Yaklaşık 600ml Süt


Hindistancevizi

Yapılışı

Fırını 180 dereceye getirelim.

Yağı şekeri ve vanilyayı mikserle çırpalım. Teker teker yumurtalarıda ekleyerek çırpmaya devam edelim. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuzu de ekleyip telle karıştıralım. 3 kaşık sütü de ekleyerek pürüsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştıralım.

25 x25 kalıba hamuru eşit şekilde sürelim. Kavanozdaki vişneleri süzelim. Vişne suyunu kenara alalım. Vişneleri şerit halinde kek hamuruna koyalım. Fırına verip 20-25 dakika üzeri hafif kızara dek pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.

Vişne suyunu tencereye alıp 400ml’i tamamlayacak kadar süt ekleyip paketin üzerinde yazdığı gibi vanilyalı pudingi hazırlayalım.

Ocaktan aldığımız sosu ara ara karıştırarak soğumaya bırakalım.
Aynı şekilde çikolatalı pudingi de 400ml sütle hazırlayıp ocaktan alalım.

Kekimizin üzerine Vişne sosunu sürüp 5 dakika bekletikten sonra çikolatalı pudingi sürelim.
Ardından hindistancevizi ile süsledikten sonra dilimlere keselim. Her dilimin üzerine arta kalan vişneleri koyalım.

Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 324
favori
like
share
refik Tarih: 02.10.2008 11:32
ellerine saglık teşekkürler
eGoiSta Tarih: 25.09.2008 01:12
eline sağlık güzel görünüyor lezzetide öledir eminim vişne girerde güzel olmaz mı
Grace Tarih: 25.08.2008 12:02
ellerine sağlık cnm güzelmiş görüntüsü:78:
SU-PERISI Tarih: 25.08.2008 11:56
Keki çok güzel kabarmış,tarifin için teşekkürler Nerqish.
mrfq Tarih: 23.08.2008 23:54
elin dert görmesin ağzım sulandı
mrfq Tarih: 23.08.2008 23:53
eline sağlık