Basketbolda farklı olabilmek

Son güncelleme: 24.08.2008 20:08
  • Basketbol oyuncusu olmak istiyorsanız ''ayrıntılar fark yaratır'' ilkesini benimsemek zorundasınız.Özellikle iyi bir oyuncu olmak istiyorsanız bu kriter olmazsa olmazdır.

    Sizi diğerlerinden farklı kılan özellikleriniz olsun en önemlisi bu özelliklerinizin farkında olun.Duyularınızı,görme yetinizi,hislerinizi,savunmanın konumuna göre hareket etme kabiliyetinizi geliştirmelisiniz.İnce ayrıntıları es geçen oyunculardan değil ısrarla üzerine giden oyunculardan olmak zorunda hissederseniz kendinizi o zaman daha prefosyonelce iş yapmış olacağınızı ve FARKINDALIK ilkesini kendinizde yavaş yavaş hissetmeye başlayacağınızı göz ardı etmeyin..

    Örneğin Ribaund alırken havada göz ucuyla guardınızı süzmeniz ve yere indiğiniz gibi pası verebilmeniz sizi diğerlerinden farklı kılacaktır.Oysa diğerleri gibi ribaundu aldıktan sonra hücum potasına dönmek,topu yukarıdan aşağı çekip pas vermek sizi hem zaman kaybından edecek hemde sıradan bir basketbol oyuncusu yapacaktır.

    Bir başka örnek verecek olursak;4 fast break kulvarını bilmek ve ilk hareket hakkına sahip olanın pas veren oyuncu olduğunu benimsemek ve onun hareketine göre pozisyon almak sizi farklı kılan özelliklerin bir diğeri olacaktır.Görerek,bilerek ve FARKINDA olarak oynamak sizi ayrıcalıklı kılacaktır.

    Günümüzde basketbolun daha fazla fiziki şarja dayandığı herkes tarafından bilinmektedir.Bu sebeple topla koşmak değilde,topu koşturmak,tempolu oynamak ve iyi müdafa yapıp birebir yenilmemek gibi önemli unsurlarda iyi bir basketbolcu olma konusunda FUNDEMANTAL ile beraber iyi oyuncu olmanın ana kriterlerini oluşturmaktadır.


    Bu sebeple sahada ne yaptığını bilen,ne yaptığının farkında olan ve doğru iş yapan oyuncular olmak zorundasınız.Beyninizden ayak uçlarınıza kadar vücudunuzun her uzvu koordineli çalışmalıdır.Motivasyon olmazsa olmazdır.

    Bu ilkeleri göz önünde bulundurmanızı temenni eder,çalışmalarınızda başarılar ve muvaffakiyetler dilerim.

    SAYGILARIMLA
    Kemal BAŞARAN
#24.08.2008 09:07 0 0 0
  • faydalı mesajından dolayı teşekkürler
#24.08.2008 17:27 0 0 0
  • tesekkürler
#24.08.2008 20:08 0 0 0