Malzemeler

250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
4 patates
100 gr kaşarpeyniri (rendelenmiş)
Tuz
Galeta unu


Bir kaba yoğurt, yumuşamış margarin, sıvıyağ ve az tuz koyup karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ve iki kere elediğiniz unu ekleyip yoğurun. İyice yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelmelidir. Diğer yanda önceden haşladığınız patatesleri püre haline getirin ve içine kaşarpeyniri rendesini ekleyin. Püreden ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Hamurdan ise yine cevizden az büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak düzleyin. İçine püreden koyarak yuvarlayarak kapatın. Galeta ununa buladığınız topları yağlı kagıtla kapladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerleri iyice kızarınca fırından çıkartıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 756
favori
like
share
DİDEM Tarih: 01.03.2006 12:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 01.03.2006 01:29
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 21.02.2006 00:35
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 28.12.2005 00:24
[COLOR=tomato]Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 16:22
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
SU-PERISI Tarih: 08.12.2005 17:51
harika olur herhalde, eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 12.10.2005 15:14
EllerINE SAglik...!

TariF ICIn TeskKÜRLer
Kartanesi Tarih: 01.10.2005 06:39
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 01:59
[SIZE=3Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler